Etusivu

Mattilan tila

Majoitus

» Hinnasto

» Tilojen vuokraus

Café Mandala

Hyvinvointipalvelut

Kesän viikkotunnit

Kurssit ja retriitit

Kirjailijaresidenssi

Yhteystiedot

Kehtolauluja unien sillalla

LA-SU 26.-27.3.2022

Tervetuloa kehtolaulujen ja unien kiehtovaan maailmaan! Kaksipäiväisellä retriitillä vietämme lauantaina unilaulujen päivää ja sunnuntaina käymme läpi merkittäviä vanhoja ja uusia unia.

Kehtolaulut opimme laulamalla kaikki yhdessä. Saamme myös vain levätä ja kuunnella ohjaajan kehtolauluja ja unilaulurentoutuksia. Ne luovat turvallisen ja lempeän maailman, joka valmistaa ja tukee syvää ja levollista unta. Kuulemme myös kehotolaulujen myyttisistä taustoista ja merkityksistä. Unien vertauskuvallista kieltä avaamme ja tulkitsemme piirtämällä ja kirjoittamalla. Kutsumme esiin unien kätkemiä tarinoita ja elämälle suuntaa antavia merkityksiä. Käytämme jungilaisen unityöskentelyn menetelmiä. Lauantaina kokkailemme päivällisen sekä lämmitämme saunan yhteisöllisesti ja laulamme työn lomassa. Saatamme puusaunan lämpimäksi perinteisin löylyn syntysanoin.

Retriitin ohjaajana toimii myytti- ja unitietäjä Eero Peltonen. Hän on ohjannut useita uniryhmiä ja kirjoittanut unien symboliikasta ja merkityksestä artikkeleita. Unioppinsa hän on saanut mm. C. G. Jungin kotimaassa Sveitsissä. Kehtolaulut vievät kuulijan unenomaiseen maailmaan, ja ne ovat Eeron sydäntä lähellä. Ne lohduttavat ja hoitavat ja niissä elää ikivanha perinne, jossa myyttinen maailma välittyy aitona ja koskettavana.

Retriittiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta laulamisesta tai unityöskentelystä. Avoin ja utelias mieli riittävät mainiosti. Laulutekniikkaan emme kiinnitä huomiota, vaan annamme tuutulaulujen tuuditella meidät rauhalliseen ja unenomaiseen tilaan. Ota mukaan muistiinpano- ja piirustusvälineet. Osallistujia kurssille mahtuu vain 11 hlö, joten muista ilmoittautua heti, kun sisimmässäsi jokin kutsuu saapumaan laulujen ja unien sillalle.

RETRIITIN OHJELMA

Lauantai
10 Retriitin avaus, kuulumiset ja tutustuminen
12 Lounas
13.30 Kehtolaulurentoutus, kehtolaulujen opettelua ja myyttinen tausta
15 Kahvi
15.30 Myyttiset unilaulut jatkuvat ja “tee työtäs laulellen” -osio
18 Päivällinen
19.30 Sauna
21.30 Tuutulaulutuokio ennen unen aikaa

Sunnuntai
8.30 Aamiainen
9.30 Yön kuulumiset, unet, symbolit ja arkkityypit
12 Lounas
13.30 Jungilainen unityöskentely, harjoitus ja palautekeskustelu
15 Kahvi
15.30 Palautekeskustelu, kehtolaulurentoutus ja laulujen kertaus
17 Retriitti päättyy

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittaudu mukaan s-postitse osoitteeseen kolinkeidas@gmail.com. Ilmoitathan samalla erityisruokavaliot ja allergiat. Kurssin kokonaishinta on 220€, joka maksetaan paikan päällä. Hinta sisältää ruokailut, majoituksen + lakanat ja pyyhkeen, ohjauksen sekä lauantai-saunan.