AJANKOHTAISET KURSSIT

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kurssipäiviä ja -viikonloppuja. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset kurssitiedot. Tervetuloa mukaan kursseille!

Johdatus suomalais-ugrilaiseen shamanismiin 31.8.

Suomalais-ugrilaisen shamanismin jatkokurssi 1.-2.9.

Luonnollista kauneutta -työpajat 3.9.

 

JOHDATUS SUOMALAIS-UGRILAISEEN SHAMANISMIIN JA HENGENPERINTÖÖN 31.8. klo 11-18

Johannes Setälä -keskuksen johdantokurssi on käytännönläheinen johdatus suomalais-ugrilaisen samanismin ja kalevalaisen hengenperinnön syntyihin syvihin. Osallistujilla ei tarvitse olla syvempiä tietoja tai taitoja aiheesta, joten kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se toimii sanalla edellytyksenä Johannes Setälä -keskuksen muille kursseille.

Kurssilla tarkastellaan monipuolisesti suomalais-ugrilaista samanismia ja suomalais-karjalaista noituutta niin muinoin kuin nykypäivässäkin. Mistä tässä kaikessa oikein on kysymys, miten esivanhempamme ovat maailman kokeneet ja miten tätä voisi harjoittaa nykyajassa?

TARKEMPI SISÄLTÖ:

* Suomalais-ugrilaisuus / suomalais-ugrilainen samanismi / suomalainen ja saamelainen noitalaitos / suomalainen tietäjälaitos
* Onko mahdollista opettaa perinteistä samanismia? Samanismi versus ”samaanius” ja ”Luonnon Taju”
* Samaaniuksien ydin: Luonto / ihmisen kohtalonyhteys luonnon kanssa / samanismi ekologisena eloonjäämisoppina / tiedonhaku luonnosta
* Samanistinen maailmankuva suomalais- ugrilaisesta näkökulmasta
* Pyhän merkit kivessä / kalliomaalaukset / suomalaisten yhteisöllinen merkkikieli / karhu, hirvi, joutsen, käärme
* Suomalais-ugrilainen sielu-usko
* Suomalainen sielukäsitys (Löyly/ Henki/ Itse)
* Etävainajala / kuolema ja suomalais-ugrilainen samanismi
* Päivölä / Metsola / Pohjola
* Kipuvuori / Sammon akseli / Tuonen virta/ suomalainen samanistinen etymologia
* Suomalais-ugrilainen haltiasuhde
* Suomalais-ugrilainen samanismi parantajaperinteenä
* Suomalais-ugrilaisen samaanin sielunmatkat/ samaanin istunnot
* Arkaainen äänitekniikka (luonnonäänet/ kalevalainen vokaalilaulu)
* Tietäjälaitos/ kalevalainen hengenperintö/ samanistiset piirteet ja jäänteet
* Johdatus kannustyöskentelyyn

OPETTAJA:
Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään kolilainen tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”

AIKATAULUT: 
Kurssi alkaa klo 11 ja päättyy klo 18.

HINTA:
110e (sis. opetuksen, kasvislounaan sekä kannustuksen). Osallistujille lähetetään lasku sähköpostitse.

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka.

Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle.
Bussiyhteyksien tiedot löydät Matkahuollosta  sekä Joensuun seudun joukkoliikenteen sivuilta.  Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

SUOMALAIS-UGRILAISEN SHAMANISMIN JATKOKURSSI – HALTIJAT, ESIVANHEMMAT JA ISTUNTOTYÖSKENTELY
1.-2.9.

”istuudun
jalat ristissä
jään katsomaan
 
työntelen sanat pois
ajatukset
tunnot
muistot
 
että luonto
äänet
hajut
 
suoraan läpi”
 
– Nils-Aslak Valkeapää: Aurinko, isäni (1988)


Päästäksemme tilaan, jossa luonto virtaa suoraan läpi, tarvitsemme tukea ja työkaluja. Kotoperäisen samanistisen perinteemme näkökulmasta kaiken työskentelyn lähtökohtana on suhde haltijoihin. Yhteys esivanhempiin on myös tarpeen. Istuntotyöskentelyn erilaiset muodot yhteisöllisistä piireistä yksilölliseen luontotyöskentelyyn on nekin hyvä tuntea. Kaikkia näitä perusasioita työstämme tällä jatkokurssilla.

Jatkokurssi on tarkoitettu kaikille suomalais-ugrilaisesta samanismista kiinnostuneille, joilla on jo perustiedot aiheesta, mytologiasta ja maailmankuvasta. Jatkokurssille osallistumisen edellytyksenä on siis Johannes Setälä -keskuksen tai keskuksen kouluttamien opettajien järjestämän johdantokurssin suorittaminen.

Työskentelemme kurssilla pääasiassa luonnossa, joten varaathan mukaasi säänmukaisen varustuksen: sadeasu, vedenpitävät jalkineet ja lämmin vaatetus tekevät luontotyöskentelyn opiskelusta paljon mukavampaa. Oman rummun tai helistimien käyttö on suotavaa.

Kurssi kuuluu Johannes Setälä -keskuksen kurssitoimintaan.

OPETTAJA:
Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään Kaarne tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka. Täällä on hyvä työstää perusasioita. Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

AIKATAULUT:
Lauantaina työskentelemme 11-18. Sunnuntaina työskentelemme 9-15. Varsinaisen opetuksen ulkopuolella mahdollisesti lisäohjelmaa.

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle lauantaina.
Julkisen liikenteen yhteydet löydät Joensuun seudun reittioppaasta. Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

HINTA:
140e (opetus) + 80e (majoitus täysihoidolla, maksetaan erikseen). Osallistujille lähetetään lasku sähköpostitse.

ILMOITTAUTUMINEN, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan.

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

LUONNOLLISTA KAUNEUTTA -TYÖPAJAT 3.9.

LUONNOLLISTA KAUNEUTTA – luonnonkosmetiikkakurssit Kolin Keitaalla 3.9.2018

Opi valmistamaan itse luonnonmukaista kosmetiikkaa! Kurssilla kuulet kasvien ja yrttien hoitavista ominaisuuksista ja aromaattisten öljyjen vaikutuksista sekä opit valmistamaan itse luonnonmukaista saippuaa sekä hoitavia yrttisalvoja. Luonnollista kauneutta on kolmen eri työpajan kokonaisuus, joista voit valita itsellesi mieluisat kurssit:

klo 14.00-17.00
Saippuanvalmistuskurssi
klo 17.30-20.30
Hoitavat yrttisalvat ja voiteet

Työpajojen ohjaajana toimii Maaseutuyhdistys Sydänlangan aktiivi Jenni Örn, jolla on laaja tuntemus suomalaisista luonnonkasveista ja yrteistä.

HINTA:
35€/ hlö/ työpaja

Ilmoittaudu mukaan: kolinkeidas@gmail.com tai 0408650466.

VEDIC ART -KURSSI 14.-15.9.

Vedic Art on moderni taiteen menetelmä, joka pohjautuu ikivanhaan veda-tietoon. Luova prosessi lähtee omasta sisimmästä ja siitä ajatuksesta että jokainen osaa maalata. Voit nauttia taiteen tekemisestä täysin vapaasti, ilman mielen rajoitteita ja kritiikkiä.
 
Kurssille tullessasi sinun ei tarvitse osata  maalata tai piirtää. Kurssilla etsitään luovuutta meistä itsestämme, edeten lempeästi taiteen 17 prinsiipin mukaisesti. Se on prosessi, joka avautuu parhaiten kokemuksen kautta. Kurssin aikana pyrimmekin vapautumaan mielen asettamista rajoituksista ja löytämään sisältämme luovuuden lähteen. Töitä ei myöskään arvostella, koska vedic artin ajatuksen mukaan tkritiikki tappaa luovuuden.
 
OTA MUKAAN KURSSILLE:
Lyijykynä, luonnoslehtiö, akryylivärit, siveltimiä, erikokoisia taulupohjia/akryylilehtiön, talouspaperia.
Mikäli et vielä tässä vaiheessa ole hankkinut omia tarvikkeita, kaikkea saa myös kurssilta lainaksi (materiaalimaksu 15€/2pv) ja taulupohjia voi ostaa.
 
AIKATAULU:
Pe-ilta klo 17-21
La-päivä klo 10-17
 
KURSSIN HINTA:
135€
 
OHJAAJA:
Niina Repokallio on kuopiolainen vedic art-ohjaaja. Hän on harrastanut ja elänyt vedic artia vuodesta 2008; ohjaajaksi hän on valmistunut 2013. Niinan omien sanojen mukaan matka on ollut värikäs, mielenkiintoinen ja hyvin antoisa. Lämpimästi tervetuloa kurssille!
 
LISÄTIETOJA numerosta 0504357963/ Niina

MAAGINEN SYYSKUUN JOOGARETRIITTI MERI MORTIN KANSSA 21.-23.9. TÄYNNÄ!

Tervetuloa Kolille maagisen luonnon keskelle löytämään vapautta kehoon & ja syvyyttä elämään 21.–23.9.2018!

Rentoutusta mielelle ja herätystä sielulle! Viikonloppu pienen ryhmän kanssa luonnonhelmassa on ravitseva kaikilla tasoilla. Läsnäoloa ja luonnonkauneutta syksyn puhuttelevassa hämärässä! Kolin maisemat, heimokallioiden voima ja ripaus taikaa…Tule yksin tai ystävän kanssa kuulemaan metsän kutsu!

Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, joogaten, vapaasti tanssien, meditoiden, sekä puhdistuen saunomalla ja rummutellen. Opimme viikonlopun aikana mandaloista, ja teemme Healing Hands -mandalan. Käymme Kolilla voimapaikoilla, tehdään retki pyhään luontopaikkaan ja rummutellaan ikiaikaisilla kallioilla. Luonnon helmassa syntyy inspiraatiota ja oivalluksia.

Pääsemme nauttimaan upeaa rakkaudella valmistettua kasvisruokaa kausituotteista. Puhdistava sauna iltaisin ja uni puurakennuksissa, metsän sylissä on sikeää.

Syksy tuo aivan omanlaisensa energian viikonloppuumme ja yhteinen aikamme toimiikin siirtymätasauksena kesän ja talven välillä.

* – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * –

Ohjaajana Itä-Suomesta kotoisin oleva, kokenut, intuitiivinen ja luova Meri Mort.

Majoittuminen:
Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla keskellä Kolin kansallispuistoa, Ukko-Kolin kupeessa. Majoitumme hirsisessä päärakennuksessa ja tunnelmallisissa luhtiaitoissa. Luonto on läsnä joka hetki. Pihapiirissä on eläimiä ja meistä pitää huolen isäntäväki Joona & Marianne.

Kolille pääset Stadista junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille – voimme myös setviä kimppakyytejä Joensuun päästä 🙂

Hinta: 299€. (hinta sis. täyden ylläpidon herkkukasvisruoilla & saunat, luontoretket, yhteismajoituksen perinteisissä ja supersöpöissä rakennuksissa + jooga/vapaa liike/hengitysharjoitukset)

ILMOITTAUDU viim. 1.8.2018: kolinkeidas@gmail.com

OMAN ELÄMÄNI SHAMAANI – METSIEN YSTÄVÄT
28.-30.9.

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI
* METSIEN HENGET * SHAMAANINSAUVAT * SEREMONIA * RUMPUMATKA

Tänä viikonloppuna johdattelemme shamanismin luovaan, inspiroivaan ja mystiseen maailmaan. Kolin lumoavat metsät kutsuvat meitä tutustumaan ystäviimme puunonkaloissa, sammalten päällä, lehtien varjossa, kiven kolossa, tai mistä heidät löydämme. Ikiaikaiset honkamme ja kuusemme kuiskivat korviimme, ja rentoudumme yhdessä unohtumattoman ruskan väreissä.

Mikäli olet uusi kulkija shamaanin tiellä, tämä viikonloppu tarjoaa sinulle turvallisen ja lempeän mahdollisuuden tutustua shamanistiseen maailmankatsomukseen, seremoniaan, parantamiseen, ja shamanistiseen työskentelyyn kokonaisuudessaan.

Mikäli olet jo tutkinut laajemmin syntyjä syviä shamaanin tielläsi, on tämä viikonloppu jälleen uusi mahdollisuus tutustua metsien henkiin tämän viikonlopun harjoittein, saada uusia matkakumppaneita, sekä rentoutua Kolin mahtavilla peruskallioilla. Suuntaamme yhdessä kohti yhä inspiroivempaa ja iloisempaa syysaikaa.

Erityisteemana viikonloppuna ovat shamaaninsauvat. Kurssin osallistujilla ei välttämättä tarvitse olla omaa sauvaa, mutta opit kurssin aikana näistä shamaanin työkaluista yhä enemmän. Mikäli sinulla on jo sauva, tämä on upea mahdollisuus voimaannuttaa ja käyttää sauvan parantavaa energiaa viikonlopun seremonioissa.

Näillä eväillä, Kolin Keitaan tunnelmallisissa ja rauhallisissa puitteissa, sekä mahtavan Kolin vanhoilla kallioilla, meidän on hyvä nauttia tämän syksyn ruskasta toistemme seurassa. Lämpimästi tervetuloa piiriin!

Kurssin opettaja:

Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista . Helena on 5-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla on ollut pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Helenan navigoi edelleen kahden kotipaikkansa, Joensuun ja Kööpenhaminan välillä, Kolin ollessa hänen sielunkotinsa.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, parantamisesta, shamanismista tai alkemiasta. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, mutta mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tämä kurssi voi tarjota virkistävän näkökulman ja uutta syventävää tietoa. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:
Kurssin hinta on 280 EUR sis. majoitus täyshoidolla jaetussa huoneessa, kurssin opetus ja sisältö. Opiskelijat ja työttömät hintaan 250 EUR.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Ohjelma:

Perjantai:

16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen
17.00 Tervetuliaisloitsut
18.30 Illallinen
19:30 Seremonia
21:30 Saunominen

Lauantai:
07.30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00 Tauko
15:00 Kahvi/tee tuokio
15:30 Kurssin ohjelma
17:30 Illallinen
18:30 Saunominen

Sunnuntai:
07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat
15:00- Kotiinlähtö