Ajankohtaiset kurssit

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kurssipäiviä ja -viikonloppuja. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset kurssitiedot. Tervetuloa mukaan kursseille!

Voimakasvit -viikonloppu 29.-30.6.2019

Metsien ystävät 12.-15.9.2019

Muirin taival -ohjaajakoulutus 26.-29.9.2019

Shamanismin peruskurssi 25.-27.10.2019

Kurssilla syvennytään Suomen luonnon kasvien taikavoimaan kukkaterapian, yrttiterapian ja yrttihoitojen avulla. Kasvit ovat voimakkaita olentoja, jotka ovat kulkeneet kanssamme täällä aikojen alusta. Vaalimme tätä ikiaikaista yhteyttä, joka meillä kaikilla on kasveihin. Otamme huomioon myös kasvien henkisen puolen, ja niiden kyvyn parantaa moninaisia tasojamme.

Lauantaina perehdymme kukkaterapiaan, intuitiiviseen puoleemme ja jokainen pääsee valmistamaan oman henkilökohtaisen kukkaterapeuttisen uutteen. Kukkaterapia on värähtelylääkintää, ja kukkien avulla voimme hoitaa erinäisten ongelmien juurisyitä. Kukkaterapia on oivallinen apu emotionaalisen-, psyykkisen- ja henkisen kehon epätasapainotilojen hoidossa. Kukkaterapia voi auttaa sielua kommunikoimaan kasvimaailman auttajien kanssa ja avata silmät näkemään kasvit elävinä olentoina, joilla kaikilla on meille jotain annettavaa. Sanon usein kukkaterapiaa uuden ajan lääketieteeksi.

Illalla keräämme kasveja ja kukkia yrttisaunaa varten. Valmistamme erilaisia yrttihoitoja pitkän päivän päätteeksi ja saunomme Mattilan puusaunan lempeissä löylyissä. Sauna on osa ikivanhaa kulttuuriamme ja vie meidät syvään yhteyteen omien juuriemme ja esivanhempiemme kanssa. Rohtokasvit ovat kuuluneet kansamme perinteessä oleellisesti saunaan.

Sunnuntain aloitamme tunnistamalla ja keräämällä rohtokasveja Mattilan pihapiiristä. Jokainen kerää omat teeyrttinsä, jotka kuivatetaan kotona ja juodaan talven mittaan terveyttä edistämään. Valmistamme yrttiöljyä- ja voidetta, tuoksuöljy parfyymiä, kylpysuolaa, sekä jokainen pääsee valmistamaan maagisen yrttitaikapussukan omaan tarkoitukseensa. Perehdymme eri kasvien rohtovaikutuksiin, ja käymme läpi lukuisia tapoja miten kasveja voi käyttää jokapäiväisessä elämässä, magiassa, ravintona, kosmetiikassa, hoidoissa jne..

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Voit osallistua vain toiseen päivään halutessasi. Yhden päivän hinta on 80€ + mahdolliset ruokailut + mahdollinen majoitus. Kahden päivän hinta on 160€ + majoitus ja ruokailu. Kurssi alkaa lauantaina klo 10:00 ja päättyy sunnuntaina klo 17:00. Tarkemman aikataulun saat sähköpostiisi ilmottautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu sähköpostiini jenniorn@gmail.com, ilmoittautuminen on sitovaa.

Majoitustilat ovat Kolin keitaan upeassa vanhassa hirsi-majatalossa tai pihapiirin hirsiaitassa. Lempeät yöunet, ja levollinen mieli ovat taatut tässä autenttisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä. Kolin keitaalta on vain kävelymatka Kolin huipuille. Pihapiirissä on myös riippumatto majoitus- mahdollisuus. Isäntäväen loihtimat monipuoliset kasvisruuat ovat taivaallisia ja ravitsevia.

OHJAAJA

Kurssin ohjaajana toimii yrttituntija Jenni Örn. ’Olen opiskellut yrttiterapian perusopinnot (Yrttiterapeutti Henriette Kress), sekä intuitiivista kasvilääkintää ja kukkaterapiaa. Koulutan ihmisiä erilaisilla yrtti- ja luonnonkosmetiikka kursseilla. Kasvit ovat kulkeneet kanssani lapsuudesta lähtien. Hyvin paljon olen oppinut kasveilta itseltään, kokemuksen kautta. Viimeiset viisi vuotta olen opiskellut ja tutkinut kasveja intensiivisesti kukkaterapeuttisten uutteiden, sekä muiden rohtojen valmistamisen kautta. Uskon vahvasti siihen, että tie paranemiseen ja eheytymiseen alkaa, kun ihminen luo elinvoimaisen ja vuorovaikutteisen suhteen häntä ympäröivän luonnon kanssa. Ihminen pohjimmiltaan on erottamaton osa luontoa. Tuota yhteyttä vaalin omassa elämässäni ja työssäni.’

*** KURSSI ON TÄYNNÄ***

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI
* NÄKYJEN HAKU * METSIEN HENGET * SHAMAANINSAUVAT * SEREMONIA

Tapaamme ruska-aikaan Kolilla. Tutustumme kurssin aikana kokemuksellisesti shamanistisiin työvälineisiin ja -menetelmiin. Valmistaudumme kurssin aikana huolella yön yli kestävään näkyjen hakuretkeen. Suomen suurin voimapaikka, Kolin ikiaikainen kristallivuori, on kannattelijasi, kun istut syksyisen metsän turvassa. Täällä sinun on hyvä puhdistautua, voimaantua, nähdä polkuasi, ja löytää tarkoituksesi. Metsän pimeä kohtu on ympärilläsi, ja voit vihdoin kuunnella sen sykettä. Mitä se syke sinulle kertoo?

Helena Karhu on tukenasi ohjaamassa näkyjenhakuprosessia, opastamassa shamaaninsauvan käyttötarkoituksiin, sekä luomassa seremoniallisen valmistautumisen näynhakumatkaan. Jokaisella kurssille osallistujalla tulee olla oma shamaaninsauva, ja mikäli sinulla ei ole sitä ennen kurssin alkua, haemme sen sinulle ensimmäiseksi.

Olet valmis tähän. Autan sinua, rohkaistun, kun olet löytänyt paikkasi, mihin haluat istua. Sisällä ja ulkona.

”Lopussa kiitos seisoo.”

KURSSIN OPETTAJA
Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista . Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti shamanismin pariin. Helenan shamanistinen voimapaikka on nimenomaan Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Helena on saanut buddhalaiset valat Lama Zopalta, Venerable Robinalta ja Mingyur Rinpochelta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

KURSSIPAIKKA
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

SOPIIKO KURSSI MINULLE?
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, parantamisesta, shamanismista tai alkemiasta. Kurssille osallistujilta toivotaan aiempaa shamanistista kokemusta, esim. Karhun talon shamanismin peruskurssi tai vastaavaa, tai kattavaa omatoimista harjoitusta. Ota yhteyttä, mikäli sinulla on tästä kysymyksiä. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN
Kurssin hinta on 150 EUR sis. kurssin opetuksen ja sisällön. Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Majoitus ja ruokailut varataan erikseen Kolin Keitaalta: kolinkeidas@gmail.com (viikonlopun täysihoito 210€)

OHJELMA:

Torstai:
16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen
17.00 Tervetuliaisloitsut
18.30 Illallinen
19:30 Seremonia // Opetuksia
21:00 Saunominen

Perjantai:
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma // Valmistautumista näkyjenhakumatkaan
12:00 Lounas
Iltapäivän ajan taukoa sekä valmistautumista näkyjenhakumatkaan: Paikan valinta ja ohjeistus.
17:30 Illallinen
Meditaatiota / Valmistautumista
Auringon laskiessa: Näkyjen hakumatka alkaa

Lauantai LEPOPÄIVÄ:
08:00 Aamupala
Koko päivä lepoa, hiljaisuutta ja kokemuksen sisäistämistä, omatoimista taiteellista työskentelyä jne.
12:00 Lounas
15:00 Kahvi/tee
17:30 Illallinen
18:30 Saunominen

Sunnuntai:
07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat
15:00- Kotiinlähtö

Tervetuloa kokemaan ja oppimaan villi luonto John Muirin hengessä!

”Tämä mahtava esitys on alituinen. Jossain on aina auringon nousu; Kaste ei koskaan kuivu hetkessä; sadekuuro putoaa ikuisesti; höyry kohoaa aina. Iänikuinen auringon nousu, ikuinen auringon lasku, ikuinen aamun koitto ja hämärä, meren ja mantereiden ja saarten päällä, jokaisella vuorollaan, kun pyöreä Maa pyörähtää.”
– John Muir

Koulutuksessa perehdytään maakasvatukseen, osallistutaan Muirin taipaleeseen (retki auringonnoususta auringonlaskuun) ja perehdytään ohjaajan oppaan avulla retken sisältöön ja esitystapaan. Koulutus pätevöittää ohjaamaan Muirin taipaleita. Koulutus soveltuu mm. luonto- ja eräoppaille, luontokoulujen ja luontokeskusten henkilökunnalle, ympäristökasvattajille, nuorisotyöntekijöille, yrittäjille ja kaikille niille, jotka haluavat tarjota ohjelmapalveluissaan Muirin taivalta.

Kouluttajana toimii MMM Ilkka Aula, joka on tällä hetkellä ainut kansainvälisen Maakasvatusinstituutin (The Institute for Earth Education) hyväksymä kouluttaja Suomessa.

AIKA JA PAIKKA
Aika: to–su 26–29.9.2019 (aloitus to klo 14.00, lopetus su klo 13.00)
Paikka: Kolin keidas, Ylä-kolintie 12 B, Koli ja Kolin kansallispuisto
Kouluttaja: MMM Ilkka Aula

ILMOITTAUTUMINEN
Sitova ilmoittautuminen 26.8.2019 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella tai et@elontila.fi tai puh. 045-8797999.

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyökumppanina Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Shamanismin perusteet * seremonia * shamanistinen parantaminen

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita Kolille! Tämä kurssi on Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsitelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanistisen parantamisen ja taikuuden harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

OPETTAJA
Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi takaisin Itä-Suomeen jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helenalla on 7-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

KURSSIPAIKKA
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

SOPIIKO KURSSI MINULLE?
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota uutta syventävää tietoa ja mieleen palautusta aiemmin opitusta.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN
Kurssin hinta on 220 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö, sekä pieni voimaesine.

Mikäli haluat majoittua Kolin Keitaalla kurssin aikana, on majoitus täysihoidolla (majoitus, aamiainen, lounas ja illallinen) yhteensä 150 EUR. Ilmoitathan ennakkoon, majoitutko kurssin aikana. Kurssille otetaan maks. 15 henkilöä, joten työskentelemme mukavan pienessä piirissä.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu lunastamalla paikka tämän linkin kautta: https://holvi.com/shop/karhuntalo/product/c969f364ef4accac59587c6ee5b013f9/ Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa paikan voi kuitenkin lahjoittaa tai antaa toiselle. Osallistumismaksu maksetaan kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssin alustava aikataulu:

Perjantai 25.10.2019:
17.00- Osallistujien saapuminen
17.30-20.00 Tervetuliaisloitsut ja kurssin aloitus

Lauantai 26.10.2019:
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounastauko
14:00-19.00 Kurssin ohjelma

Sunnuntai 27.10.2019:
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounastauko
14.00-17.00 Kurssin ohjelma