Ajankohtaiset kurssit

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kurssipäiviä ja -viikonloppuja. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset kurssitiedot. Tervetuloa mukaan kursseille!

Valkoisen karhun seremonia 20.1.2019

Johdatus suomalais-ugrilaiseen shamanismiin 9.3.2019

Suomalais-ugrilaisen shamanismin jatkokurssi I 10.3.2019

Shamaanirummunrakennus -kurssi 16.-17.3.2019

Suomalais-ugrilaisen shamanismin jatkokurssi II 6.-7.4.

Shamanism and Dance Spring Retreat 26.4.-1.5.2019

Metsä laulaa minussa – arkaainen laulukurssi 25.-26.5.

Metsä meissä – retriitti siskojen kesken Kolilla 6.-9.6.2019

Shamanistinen täyden kuun seremonia ja rumpumatka

Vietämme vuoden 2019 ensimmäisen täyden kuun Kolilla. Pääset kokemaan täyden kuun päivän aikana shamanistisen rumpumatkan ja seremonian, jossa keskitymme erityisesti karhuun voimaeläimenä.

Tämä ainutlaatuinen shamanistinen seremonia on omistettu Valkoisen Karhun suojelulle ja ylistämiselle. Helena Karhu sai vision seremonian pitämisestä kuultuaan Kuhmossa syksyllä havaitusta erittäin harvinaisesta valkoisesta karhunpennusta.

Muun muassa pohjoisamerikkalaisten Lakota- ja Sioux-heimojen parissa elää legenda, jota kutsutaan ”Valkoisen Buffalon profetiaksi”. Legendan mukaan valkoisen buffalonpoikasen ilmestyminen tarkoittaa suurta muutosta, sekä ihmiskunnan tienhaaraa, jossa ihmiskunnan on valittava oikea tie, jotta maapallomme voi säilyä. Kysymme tapahtumamme aikana, onko Valkoinen Karhu tullut samoilla asioilla? Mitä Valkoinen Karhu haluaa kertoa meille? Otamme tämän uuden kuun aikana yhteyttä jo talviunilla nukkuvaan Valkoiseen Karhuun. Opimme päivän aikana lisää shamanistisesta tietoisuudesta, näkemisestä, ja voimaeläimistä.

Tapahtuma sopii kaikille. Lämpimästi tervetuloa iloitsemaan vuoden 2019 alusta karhun voimassa!

Osa tapahtuman tuotosta lahjoitetaan Suomen Luonnonsuojeluliitolle karhujen ja muiden suurpetojen suojeluun.

Alustava ohjelma:

10.00 Tapahtuma alkaa
12.00 Lounastauko
14.00 Rumpumatka
16.00 Tauko
16.30 Seremonia
18.00 Päätös

Tapahtuman vetäjä:

Tapahtuman seremonialistina toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista . Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hänet kutsuttiin kokopäiväisesti shamanismin pariin. Helenan elämäntyö kulminoituu muun muassa hänen perustamaansa Karhun Taloon, jonka tavoitteena on shamanismin ja kansanparannuksen keskus Kolilla. Helenan voimapaikat ovat nimenomaan Koli ja Pielinen. Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ja Pielisen ikiaikaisia merkityksiä pyhinä paikkoina.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Sopiiko tapahtuma minulle?

Tapahtuma sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, suomalaisista perinteistä ja shamanismista. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, mutta mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tämä tapahtuma voi tarjota virkistävän näkökulman ja uutta syventävää tietoa. Tapahtuma on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Tapahtuman osallistumismaksu on 90 EUR sis ALV. Hinta sisältää lounaan ja kahvituksen. Jokaisesta ilmoittautumismaksusta lahjoitetaan yhteensä 10 EUR Suomen luonnonsuojeluliitolle suurpetojen suojeluun ja osa uudelle shamanistiselle rahastolle. Tapahtumaan on noin 20 paikkaa.

Tapahtumaan voivat osallistua myös 10-17-vuotiaat nuoret vanhempansa seurassa. Vanhempansa seurassa oleva nuori puoleen hintaan.

Kolin Keitaalle on mahdollista myös majoittua yöksi. Tiedustelut majoituksesta ja hintatiedot sille osoitteesta: kolinkeidas@gmail.com

Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu s-postilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

JOHDATUS SUOMALAIS-UGRILAISEEN SHAMANISMIIN 9.3.2019

Johannes Setälä -keskuksen johdantokurssi on käytännönläheinen johdatus suomalais-ugrilaisen samanismin ja kalevalaisen hengenperinnön syntyihin syvihin. Osallistujilla ei tarvitse olla syvempiä tietoja tai taitoja aiheesta, joten kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se toimii sanalla edellytyksenä Johannes Setälä -keskuksen muille kursseille.

Kurssilla tarkastellaan monipuolisesti suomalais-ugrilaista samanismia ja suomalais-karjalaista noituutta niin muinoin kuin nykypäivässäkin. Mistä tässä kaikessa oikein on kysymys, miten esivanhempamme ovat maailman kokeneet ja miten tätä voisi harjoittaa nykyajassa?

TARKEMPI SISÄLTÖ:

* Suomalais-ugrilaisuus / suomalais-ugrilainen samanismi / suomalais-karjalainen ja saamelainen noitalaitos / suomalais-karjalainen tietäjälaitos
* Onko mahdollista opettaa perinteistä samanismia? Samanismi suhteessa noituuteen, samaaniuteen ja luonnontajuun
* Samaaniuksien ydin: Luonto / ihmisen kohtalonyhteys luonnon kanssa / samanismi ekologisena eloonjäämisoppina / tiedonhaku luonnosta
* Samanistinen maailmankuva suomalais-ugrilaisesta näkökulmasta
* Pyhän merkit kivessä / kalliomaalaukset / suomalaisten yhteisöllinen merkkikieli / karhu, hirvi, joutsen, käärme
* Suomalais-ugrilainen sielu-usko
* Suomalais-karjalainen sielukäsitys (Löyly/ Henki/ Itse)
* Etävainajala / kuolema ja suomalais-ugrilainen samanismi
* Päivölä / Metsola / Pohjola
* Kipuvuori / Sammon akseli / Tuonen virta/ suomalainen samanistinen etymologia
* Suomalais-ugrilainen haltiasuhde
* Suomalais-ugrilainen samanismi parantajaperinteenä
* Suomalais-ugrilaisen samaanin sielunmatkat/ samaanin istunnot
* Arkaainen äänitekniikka (luonnonäänet/ kalevalainen vokaalilaulu)
* Tietäjälaitos/ kalevalainen hengenperintö/ samanistiset piirteet ja jäänteet
* Johdatus kannustyöskentelyyn

OPETTAJA:
Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään kolilainen tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”

AIKATAULUT: 
Kurssi alkaa klo 11 ja päättyy klo 18.

HINTA:
100e (sis. ALV). Osallistujille lähetetään lasku etukäteen sähköpostitse.

RUOKAILU:
Kurssin aikana on mahdollista nauttia kasvislounas. Maksu erikseen kurssipaikalla. Ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka.

Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle.
Bussiyhteyksien tiedot löydät Matkahuollosta  sekä Joensuun seudun joukkoliikenteen sivuilta.  Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

SUOMALAIS-UGRILAISEN SHAMANISMIN JATKOKURSSI I – haltijat ja istuntotyöskentely
10.3.2019

”istuudun
jalat ristissä
jään katsomaan
 
työntelen sanat pois
ajatukset
tunnot
muistot
 
että luonto
äänet
hajut
 
suoraan läpi”
 
– Nils-Aslak Valkeapää: Beaivi, áhčážan (1988)


Päästäksemme tilaan, jossa luonto virtaa suoraan läpi, tarvitsemme tukea ja työkaluja. Kotoperäisen samanistisen perinteemme näkökulmasta kaiken työskentelyn lähtökohtana on suhde haltijoihin. Istuntotyöskentelyn erilaiset muodot yhteisöllisistä piireistä yksilölliseen luontotyöskentelyyn on nekin hyvä tuntea. Kaikkia näitä perusasioita työstämme tällä jatkokurssilla.
 
Jatkokurssi on tarkoitettu kaikille suomalais-ugrilaisesta samanismista kiinnostuneille, joilla on jo perustiedot aiheesta, mytologiasta ja maailmankuvasta. Jatkokurssille osallistumisen edellytyksenä on siis Johannes Setälä -keskuksen tai keskuksen kouluttamien opettajien järjestämän johdantokurssin suorittaminen.
 
Työskentelemme kurssilla pääasiassa luonnossa, joten varaathan mukaasi säänmukaisen varustuksen: sadeasu, vedenpitävät jalkineet ja lämmin vaatetus tekevät luontotyöskentelyn opiskelusta paljon mukavampaa. Oman rummun tai helistimien käyttö on suotavaa.Kurssi kuuluu Johannes Setälä -keskuksen kurssitoimintaan.OPETTAJA:
Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään Kaarne tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”
 
AIKATAULUT:
Aloitamme klo 10 ja lopetamme klo 18.KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka. Täällä on hyvä työstää perusasioita. Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle lauantaina.
Julkisen liikenteen yhteydet löydät Joensuun seudun reittioppaasta. Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

HINTA:
100e (sis. ALV). Osallistujille lähetetään lasku etukäteen sähköpostitse.

RUOKAILU:
Kurssin aikana on mahdollista nauttia kasvislounas. Maksu erikseen kurssipaikalla. Ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMINEN, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan.

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

Tervetuloa rummunrakennuskurssille Kolin mahtaviin maisemiin 16-17.03.2019!

Mikä olisikaan mainiompi tapa aloittaa kevät ja uusi kasvukausi kuin valmistamalla oma rumpu.:)

Valmistamme kahden päivän aikana suomalaisen kannuksen eli kehärummun. Kaikki rumpuun tulevat materiaalit ovat suomalaisia luonnonmateriaaleja, ja mikä parasta, suomessa käsityönä tehtyjä. Rummun kalvoksi tulee valkohäntäpeuran vuota perinnenahkurilta. Sen voi värjätä halutessaan kasviväreillä eri ruskean/punaisen sävyihin. Kehät on Kannuska valmiiksi taivuttanut, kotimaisista lehtipuista, jokaiselle omansa.
Rummunsyntyseremoniassa käännetään katseet itseemme ja haetaan tulevalle rummulle haluttuja ominaisuuksia. Rummun henki herätellään seremonian aikana ja rentoutetaan mielemme keskittymään tulevaan koitokseen eli rummun syntyyn.

Lauantaina keittelemme nahoille värit ja valitsemme materiaalit. Aamupäivän aikana menemme maastoon jossa haetaan tykötarpeita ja vahvistetaan jokaisen henkilökohtaista luontoyhteyttä. Pieni lumikenkäily keväthangilla antaa uutta puhtia päivään. Lumikengät löytyvät järjestäjän puolesta mutta omatkin voit ottaa mukaan jos sellaiset löytyy.
Iltapäivä valmistellaan puuosia nahkojen värjääntyessä. Päivän kesto on n. klo 09.00-17.00
Sunnuntaina sidomme, siis synnytämme rummun. Rummunsyntyseremonia aloittaa aamun lempeästi. Päivän kesto n.klo 8.30-17.00
Iltaisin hellimme kehoa ja mieltä puusaunan lempeissä löylyissä.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Kurssiohjelman hinta on 340€ (alv.24%) sisältäen opetuksen, materiaalit ja välineet.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteesta: kannuskadrums@gmail.com , 050 368 3677
Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkemman aikataulun, tietoja majoituksesta ja ruokailuista ja maksutiedot. Kurssipaikkasi lunastat maksamalla varausmaksun 100€. Kurssille mahtuu 7 hlö joten paikat täyttyvät nopeasti!

Perjantai-iltana 15.3 on avoin rumpupiiri, johon kurssilaiset saavat halutessaan osallistua.:)

Hiukan järjestäjästä:

Nimeni on Sanna Tuunainen ja yritykseni Kannuska valmistaa rumpuja ja tarjoaa kursseja niiden tekemiseen. Koulutukseltani olen Muinaistekniikan artesaani ja Luonto-ja ympäristö neuvoja. Rumpuja olen rakentanut jo vuodesta 2009 ja edelleen olen yhtä innoissani uudesta rummusta kuin sen ensimmäisen valmistuttua. Juureni ovat suomalais-ugrilaisessa tietäjäperinteessä ja tähän liittyviä asioita kerron myös kurssilla. Rumpupiirejä ja rumpurentoutuksia vetäessäni panostan turvalliseen läsnäoloon. Tietoinen hengitys ja yhteys omaan kehoon ovat avainasemassa itseen palautumisen kannalta.

SUOMALAIS-UGRILAISEN SHAMANISMIN JATKOKURSSI II – esivanhemmat ja rituaalityöskentely
6.-7.4.2019

 

Jatkokurssin aiheena ovat esivanhemmat, sukutyöskentely sekä erilaiset rituaalityöskentelyn muodot. Avaamme yhteyttä esivanhempiin, työstämme suvun taakkoja ja perehdymme itämerensuomalaiseen rituaaliperinteeseen. Haemme myös tässä ajassa toimivia rituaalimuotoja sekä tutustumme alttareiden ja suitsukkeiden käyttöön.
 
Jatkokurssi II on tarkoitettu kaikille suomalais-ugrilaisesta samanismista kiinnostuneille, joilla on jo perustiedot aiheesta, mytologiasta ja maailmankuvasta. Jatkokurssille osallistumisen edellytyksenä on siis Johannes Setälä -keskuksen tai keskuksen kouluttamien opettajien järjestämän johdantokurssin suorittaminen. Kurssi kuuluu Johannes Setälä -keskuksen kurssitoimintaan.
 
Työskentelemme kurssilla pääasiassa luonnossa, joten varaathan mukaasi säänmukaisen varustuksen: sadeasu, vedenpitävät jalkineet ja lämmin vaatetus tekevät luontotyöskentelyn opiskelusta paljon mukavampaa. Oman rummun tai helistimien käyttö on suotavaa.

OPETTAJA:
Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään Kaarne tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”
 
AIKATAULUT:
Lauantaina työskentelemme klo 11-18.
Sunnuntaina työskentelemme klo 10-15.

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka. Täällä on hyvä työstää perusasioita. Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle lauantaina.
Julkisen liikenteen yhteydet löydät Joensuun seudun reittioppaasta. Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

HINTA:
160e (sis. ALV). Osallistujille lähetetään lasku etukäteen sähköpostitse.

MAJOITUS JA RUOKAILUT:
Kurssin aikana on mahdollista majoittua kurssipaikkana toimivalle Kolin Keitaalle. Ruokailut järjestää niin ikään Kolin Keidas. Majoitus ja ruokailu maksetaan erikseen. Majoitus- ja ruoka-asioissa voit kääntyä suoraan Kolin Keitaan puoleen: https://kolinkeidas.com/yhteystiedot/

ILMOITTAUTUMINEN, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan.

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

SHAMANISM AND DANCE SPRING RETREAT 26.4.-1.5.2019

Dance your soul free * Empower yourself in ritual * in the majestic landscapes of Koli National Park

with Helena Karhu and Marianne Ruhanen

Warm welcome to enjoy the ripening of the spring time together in one of the most beautiful places of Finland, Koli National Park! The oldest bedrock of the whole European continent, the crystal mountain, is our base, as we nurture the core of our being, relax, and have fun together.

This spring retreat has two components, which support and liberate each other. The two wings of our retreat bird are Dancing and Shamanic practice.

The shamanic practice will include both ritual arts, ceremony, and healing empowerments for the purpose of self-love, ultimate well-being, and connecting to our life purpose. We will learn, experience, and enjoy variety of practices, that you can sustainably take back home, and use on your further life path. The central axis of this experience is the shamanic medicine table/ alter ground, and you will learn further the elemental forces within such practice. The spirits of nature of Koli are our delightful companions on the path, as we dance our way through the spring time. Do you feel the smile already, as you self-discover the essence of your beautiful life?

The most wonderful method to enhance this life experience, is the movement and joy of the dance. Marianne has selected the most inspiring practices and music pieces to take us to the next level, wether we still carry any limitation or energetic blockage in our bodies, minds, or emotions. Marianne incorporates the nature of Koli in the practices, and this brings us ever more connected to the power and spirits of Koli.

The liberated dancing spirit-bodies will be our vessels to connect with life in shamanic ceremony in new and ancient ways. We appreciate the magnificent and protected environment of Koli National Park with its diversity of nature spirits. It is a true privilege to be here, now.

This spring retreat promises a liberated state of being. Come and have fun!

Teachers:

As the retreat guide serves Helena Karhu, a shamanic practitioner, teacher, healer, and a mother of 6-year old twins. Helena is currently writing a Ph.D. research on Cultural Anthropology on the female Nordic shamans and their visionary seeing. Helenas life project is Karhun Talo (House of the Bear), Center of Shamanism and Folk Healing, She has strong passion to bring forth the true essence of Koli as the shamanic power place of Finland, and the true Spirit of Koli.

Helena’s main teacher is a Peruvian shaman don Oscar Miro-Quesada, who has taught Helena advanced studies in shamanic healing arts, alchemy, and magic. Helena has deep roots in Tibetan Buddhist philosophy and practice, and likes to incorporate the Tibetan practices into her Nordic heritage along with the Peruvian wisdom traditions. Helena’s passion is to bring forth the light-increasing, co-operative, and empowering aspects of the shamanic practice, where everyone can rest as they are, yet have freedom to become who they are.

Half ot the retreat will be tought by the dance teacher Marianne Ruhanen, who is also the entrepreneur of our retreat house Kolin Keidas. Marianne is professional dancer, who has received her education of dance and somatic studies at ISLO. Marianne will lead us through dance workshops. This will be our portal for intuitive dancing, where you don’t need earlier experience. If you happen to have any blockages for dancing, this will be the golden opportunity to get our body, mind, and soul in dancing times.

Retreat location:

Our retreat guest house Kolin Keidas is the old farmhouse of Mattila, which is located just by the peaks of Koli mountain. Mattila is one of the oldest farmsteads of Koli since 1750s. The idyllic guesthouse and course center is based on ecological principles. Kolin Keidas offers our group a beautiful, peaceful, and natural place of retreating. Koli is perhaps the greatest natural power place of Finland, and full of natural pearls which are great for our work with the spirits of nature. More information about the guesthouse: www.kolinkeidas.com

Is this retreat for me?

The retreat is for everyone. Also youngsters above 10 years old are welcome to join with a parent. The retreat time is alcohol- and drug-free.

Price and signing-up:

The retreat fee 495 EUR (incl VAT), includes the program and accommodation in a shared room with full-board (breakfast, lunch, and dinner). The meals will be vegetarian. You can pre-registrate by sending your name, phone number, e-mail address and info about possible allergies to info@karhuntalo.com

Program:

26.4.2019:

16.30 – 17.30 Arrivals
17.30 Dinner
18:30 Welcoming ceremony
Sauna

27.4.2019:
08:00 Breakfast
09:00 Retreat program: Dance
12:00 Lunch
13:00 Break
15:00 Coffee/tea break
16:00 Retreat program: Shamanism
18:30 Dinner
19:30 Shaman drum journey
Sauna

28.4.2019:
08:00 Breakfast
09:00 Retreat program: Dance
12:00 Lunch
13:00 Break
15:00 Coffee/tea break
16:00 Retreat program: Shamanism
18:30 Dinner
Sauna

29.4.2019
07:30 Meditation (voluntary)
08:00 Breakfast
09:00 Retreat program: Dance
12:00 Lunch
Break
15:00 Coffee/tea break
15:30 Retreat program: Shamanism
17:30 Dinner
18:30 Ceremony
Sauna

30.4.2019:
08:00 Breakfast
09:00 Retreat program: Dance
12:00 Lunch
Break
15:00 Coffee/tea break
15:30 Retreat program: Shamanism
17:30 Dinner
18:30 Ceremony
Sauna

Tiistai 01.05.2019
07:30 Meditation (voluntary)
08:00 Breakfast
09:00 Retreat program: Shamanism & Dance
12:00 Lunch
13:00 Final Ceremony
14:00- Departures / Freetime at Koli

METSÄ LAULAA MINUSSA – ARKAAINEN LAULUKURSSI
25.-26.5.2019

 

Kurssilla perehdytään syvällisesti ja kokemuksellisesti erilaisiin itämerensuomalaisiin lauluperinteisiin. Luvassa on siis uusrahvaanomaista runolaulua, ekologisia ja perinteisempiäkin itkuja sekä – ehkä tärkeimpänä – metsän, vesien ja vaarojen sanatonta laulamista. Laulamme sekä yhdessä että erikseen, sisällä ja ulkosalla, niin yksittäisiä puita kuin metsän suurta kokonaisuuttakin…

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita itämerensuomalaisista lauluperinteistä. Aiempi laulukokemus ei ole tarpeen – äänellään se variskin laulaa!

OPETTAJAT:

Susanna Aarnio on pohjoisen perinteen kantaja, uskontotieteilijä (FM), taiteilija, itkijä, ammattiluontovalokuvaaja sekä Johannes Setälä -keskuksen johtaja ja pääopettaja. Lisäksi hän on neljän lapsen äiti.

Kaarne Karjalainen on metsittynyt historioitsija (FM), luonto- ja eräopas sekä perinteenkantaja idästä. Tutkijatyyppiä, kielimiehiäkin ehdottomasti. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään Kaarne tasapainottaa laulamalla: Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua – ja paras väylä sanojen tuolle puolen on laulu.”

AIKATAULUT:
Lauantaina laulelemme klo 11-18.
Sunnuntaina laulamme klo 10-15.

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka. Täällä on hyvä työstää perusasioita. Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:
Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle lauantaina.
Julkisen liikenteen yhteydet löydät Joensuun seudun reittioppaasta. Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.
 
HINTA:
220e (sis. opetus & ALV). Osallistujille lähetetään lasku etukäteen sähköpostitse. Majoitus- ja ruokailukulut maksetaan erikseen suoraan Kolin Keitaalle.

MAJOITUS JA RUOKAILUT:
Kurssin aikana on mahdollista majoittua kurssipaikkana toimivalle Kolin Keitaalle. Ruokailut järjestää niin ikään Kolin Keidas. Majoitus ja ruokailu maksetaan erikseen. Majoitus- ja ruoka-asioissa voit kääntyä suoraan Kolin Keitaan puoleen: https://kolinkeidas.com/yhteystiedot/

ILMOITTAUTUMINEN, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT:

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen kaarne@korpinkieli.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 50 € peruutusmaksua vastaan.

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

METSÄ MEISSÄ – RETRIITTI SISKOJEN KESKEN KOLILLA
6.-9.6.2019

Tule kokemaan metsän taika ja oman kehon sisäinen viisaus kesäkuisella Kolilla! Tällä joogaretriitillä aistimme pehmeitä, avaavia hengityksiä, kissamaista kehon liikehdintää, puikahdamme ulos metsään ja Kolin ikiaikaisille kallioille, annamme kehomme kokea sekä hiljaisuuden että rummutuksen rytmin sekä jaamme tarinoita saunassa siskojen kera ja nukumme vanhojen rakennusten sylissä luonnon hiljaisuudessa.

Pyyhi kaupungin kiireet jaloistasi ja antaudu ikiaikaisen luonnon hellimäksi! Kolin keidas tarjoaa viehättävät puitteet vanhojen hirsisten rakennusten muodossa, talon isäntä & emäntä kokkaavat herkulliset kasvisruuat, lämmittävät saunan ja pitävät meistä kaikin tavoin ihanasti huolta. Me keskitymme aistimaan ja avaamaan kehoa, mieltä ja sydäntä monin eri tavoin: mm. hengittelemme, patikoimme luonnossa sekä rummuttelemme ikiaikaisilla kallioilla. Saunan jälkeen saamme vanhojen hirsiseinien sylissä ihanan sikeät unet! Ryhmä tulee olemaan pieni (max 15 henkilöä), joten tästä tulee upea, intiimi siskojen kohtaaminen!

Ohjaaja:

Ohjaajana lempeä ja innostava Crista Soskolne, sertifioitu vijnanajoogaopettaja ja kulttuuriantropologi, joka on kotoisin Pielisen toiselta puolen, vastapäätä Kolia.

Ohjelman hinta:

159€ sisältää kaiken ohjelman. Majoitus ja ruokailut (225€) varataan erikseen Kolin Keitaalta. Ohjelma koostuu mieltä ja kehoa rauhoittavista harjoituksista tietoisen hengityksen sekä hengityksen eri mahdollisuuksien tutkimisen ja meditatiivisen liikkeen kautta aistien esimerkiksi metsässä. Kolin keitaan emäntä ja tanssija Marianne vetää meille vapaan liikkeen tanssisessioita luonnon helmassa. Teemme myös vaelluksen Kolin pyhille voimapaikoille ja tutustumme metsän meille näyttämään viisauteen.

Ilmoittaudu viim. 1.5.2019: crista.soskolne@gmail.com

Tutki lisää:
www.kolinkeidas.com
www.cristasoskolne.com