Villiyrttikurssit

Kolin Keitaan Luonnollista kauneutta -villiyrttikursseilla opit suomalaisten villiyrttien ja luonnonkukkien hoitavista ominaisuuksista sekä sisäisestä ja ulkoisesta käytöstä. Työpajoissa opit valmistamaan itse turvallista ja luonnonmukaista kosmetiikkaa kuten ihovoiteita, hoitavia rohtoöljyjä, kylpytuotteita tai saippuaa. Valittavanasi on kolme erilaista kurssia:

Hoitavat yrttiöljyt ja -voiteet

Kurssilla tutustumme Suomen luonnon yleisimpiin rohtokasveihin ja opettelemme yrttiöljyn valmistusmenetelmän. Yrttiöljyjä voi käyttää sellaisenaan tai tehdä niistä ihoa hoitavia salvoja ja voiteita. Valmistamme kahta erilaista yrttisalvaa. Käytämme puhtaita luomu-laatuisia kasviöljyjä sekä mehiläisvahaa ja itse kerättyjä luonnon yrttejä salvojen valmistukseen.

Työpajan ohjaajana toimii Sydänlanka ry:n Jenni Örn, jolla on vankka tuntemus suomalaisista rohtokasveista ja niiden käytöstä.

Kesto: n. 3 h. Vähimmäisosallistujamäärä: 7 hlö. Hinta: 35€/ hlö

Kylpytuotteet ja yrttiteet

Kurssilla tutustumme Suomen luonnon yleisimpiin villiyrtteihin sekä niiden sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön. Valmistamme luonnonmukaisen kuorinta-aineen sekä yrttijalkakylvyn saunassa käytettäväksi sekä teemme oman vahvistavan yrttiteesekoituksen.

Työpajan ohjaajana toimii Mattilan emäntä, Marianne Ruhanen.

Kesto: 1,5-2h. Vähimmäisosallistujamäärä: 5 hlö. Hinta: 35€/ hlö.