Kurssikeskus

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kursseja ja retriittejä. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset retriitit. Tervetuloa mukaan kursseille!

TULOSSA VUONNA 2020:

27.-29.3. Rummunrakennuskurssi; ohjaajana Sanna Tuunainen/ Kannuska Drums ’n’ Crafts

24.-26.4. Kohdun muisti – juuren läsnäolon palauttaminen; ohjaajana Gabriela Ariana/ Juurakon Voima

1.-3.5. Sydänjoogaretriitti; ohjaajana Jenni Saxholm/ Harmonia

15.-17.5. Äänihoitoviikonloppu; ohjaajina Katri Levonen ja Mika Kunnasvaara

29.-31.5. Kolin Pyhät Paikat; ohjaajana Sanni Nevalainen/ Valon Voima & Ilo

4.-7.6. Villi Nainen – Meri Mortin kesän joogaretriitti

12.-14.6. Oma Voima -luontoyhteys ja transsitanssi – retriitti; ohjaajana Gabriela Ariana/ Juurakon Voima

25.-28.6. Metsä Meissä – Crista Soskolnen joogaretriitti

3.-6.9. Villi Nainen – Meri Mortin syksyn joogaretriitti

11.-13.9. Sydänjoogaretriitti; ohjaajana Jenni Saxholm/ Harmonia

18.-20.9. Naisten voimapiirikoulutus, ohjaajana Gabriela Ariana/ Juurakon Voima

24.-27.9. Pranasoul -retriitti; ohjaajana Jutta Niala/ Joogaolemus

♥ Tervetuloa kaikki naiset tähän viikonloppuun, jossa luonnon sylissä, haltioiden luona kokoonnumme naisten piirissä voimaantumaan. ♥

Viikonlopun aikana käymme läpi sekä teoriassa että harjoitteiden kautta mm. seuraavia teemoja:
-Kohdun muisti
-Esiäitien kanssa yhteyden löytäminen
-Juuren läsnäolon palauttaminen
-Esiäitilinjan parantaminen
-Esiäitien ketjuun astuminen (rituaali)…
-Syklisyyden ja piirin voima

Elämme yhteiskunnassa, jossa naiset joutuvat koko ajan suorittamaan erittäin paljon tehtäviä. Syklisyytemme ei ole juuri ymmärretty (vielä) ja se rasittaa meitä suuresti. Tämä viikonloppu tarjoa sinulle mahdollisuuden päästää hetkeksi irti arjen rasituksista ja paineista, keskittyä itseesi ja omaan kehoosi,  saada kokemusta omasta naisenergiastasi kokonaisvaltaisesti ja ennen kaikkea levätä! Kuulustella ja tunnustella miltä tuntuu, kuinka voit, mitä tarvitset, mitä et enää tarvitse…

Viikonlopun aikana teemme liike-hengitysharjoitteita, transsitanssimme, laulamme, puhumme ja kuuntelemme toisiamme, saunomme, lepäämme…Olemme sekä sisällä että ulkona, joten muista ottaa säänmukaiset vaatteet♥ Kurssi pohjautuu luonnon ja esivanhempiemme viisauteen sekä shamaanistiseen maailmankuvaan.

OHJAAJA
Retriitin opettaja on Gabriela Ariana, chileläissyntyinen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Taiteilija tanssin, musiikin, kuvien ja käsityön kautta. Koulutettu kehoterapeutti, joogaopettaja ja lapsuudesta saakka perinteen kantajaksi ja välittäjäksi sekä myös Suomessa vuodesta 2012 kouluttautunut Kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettajaksi Johannes Setälän keskuksessa (Centre for Finno-Ugric and Arctic Shamanism).
Lisätiedot Juurakon Voimasta:
https://juurakonvoima.com
Lisätiedot Gabrielasta:
https://juurakonvoima.com/gabriela-ariana/

HINTA
Kurssin hinta: 165€
Ilmoittaudu maksamalla kurssi Juurakon Voiman Holvi-tilin kautta. Kurssin aikana voit majoittua Kolin Keitaan majatalossa, jossa lisäksi tarjolla terveellistä ja maukasta kasvisruokaa. Majoitus ja ruoat perjantaista sunnuntaihin 160€, jonka voit maksaa paikan päällä saapuessa.

Sydänjooga on pehmeä kehollinen keino kuunnella omaa kehoa ja laskeutua oman sisimmän äärelle. Sydänjooga auttaa kuuntelemaan omia tarpeita ja antaa lempeitä apukeinoja vietäväksi arkeen.

Sydänjooga on yinjoogaa, joka pysähtyy, hyväksyy ja antaa kehon ja mielen palautua. Sydänjooga on myös hathajoogaa, jossa asanat ovat vakaita ja miellyttäviä asentoja. Sydänjooga lisää kehotietoisuutta ja levollisuutta omassa itsessään.
Retriitillä saat laskeutua joogan ja ohjatun meditaation avulla lepoon ja keskittyä vain itseesi. Retriitti herättelee sinua asioille jotka kuullaan ja nähdään vain sydämellä. Saat nauttia hirsiseinien suojasta, ihanasta kasvisruuasta, lempeästä joogasta ja Kolin upeista maisemista.
Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta osallistuaksesi retriitille.

AIKATAULU
Perjantaina saapuminen Kolin Keitaalla, majoittuminen ja kotiutuminen
Klo 17 aloituspiiri
Klo 18 Hyvän yön sydämellinen yin
Klo 20 iltapala

Lauantaina
Klo 7.30 Sydämellinen aamuhatha
Klo 9 Aamupala
Klo 11 Sydänmeditaatio ja pieni kirjoitustehtävä
Klo 13 Lounas, jonka jälkeen vapaata levolle tai ulkoilulle
16 Sydänyin ja Sydänjuttuun, eli meditaatiossa aloitettu tehtävä jatkuu
18.30 illallinen

Sunnuntaina
Klo 8.00 Sydämellinem aamuhatha
Klo 9.30 Aamupala
Klo 11 Sydänpiiri
Klo 13 Lounas ja sen jälkeen kotimatkalle
Aikataulut saattavat vielä muuttua.

OHJAAJA
Retriitin ohjaajana toimii Jenni Saxholm, hatha- ja yinjoogaohjaaja, Lempeyttäjä, joka etsii lempeyttä ja pehmeyttä elämään. Ehkä vähemmän onkin enemmän. Jennillä on yli kymmenen vuoden kokemus koulutetun hierojan työstä, joten voit luottaa, että joogaharjoitukset ovat turvallisia. Joogatunnit ovat helppoja, aiempaa kokemusta et tarvitse, vaan Jenni ohjaa ja tukee läpi harjoituksen kaikkia.

HINTA
Retriitin kokonaishinta on 450e, josta 150e maksetaan käteisellä tai kortilla Keitaalla paikan päällä majoituksesta ja ruokailusta.
Ilmoittautuessasi saat 100e varauslaskun, jonka maksamalla varaat paikkasi retriitille. Varausmaksu palautetaan, mikäli peruutus tapahtuu ennen 1.4.2020.
200e loppulaskun voit maksaa kahdessa erässä ennen retriitin alkua. Ilmoita tästä ilmoittautuessasi. Sitovat ilmoittautumiset jennisaxholm@gmail.com. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

NAISTEN MAAGINEN KESÄN ALOITTAVA JOOGARETRIITTI KOLILLA 4.–7.6.2020
Villiä vapautta ja yhteyttä kehoon & hoivaa sielulle täysikuun aikaan

Retriitti on täynnä! Seuraava syyskuussa:
https://www.facebook.com/events/2260092617429869/

Aloita kesäsi tuntemalla elämän syvä sielukkuus!
Viikonloppu pienen ryhmän kanssa luonnon helmassa on ravitseva kaikilla tasoilla. Tule nauttimaan kesään heräävän kansallispuiston lumoavasta kauneudesta! Kolin maisemat, heimokallioiden voima ja ripaus taikaa…Tule yksin tai ystävän kanssa tuntemaan sisarellista naisenergiaa ja tutustumaan omaan villiin, kehosta nousevaan voimaasi.

Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, joogaten, vapaasti tanssien, meditoiden, sekä puhdistuen saunomalla. Käymme Kolilla voimapaikoilla ja teemme retkiä pyhiin luontopaikkoihin, tutustumme kyyttöihin ja rummuttelemme ikiaikaisilla kallioilla. Naisten piirissä syntyy ajatuksia ja oivalluksia.

OHJAAJA
Ohjaajana Itä-Suomesta kotoisin oleva, kokenut, intuitiivinen ja iloinen joogaope/kuvittaja/kirjailija Meri Mort.

MAJOITTUMINEN
Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla Kolin kansallispuistossa, Ukko-Kolin kupeessa. Majoitumme hirsisessä päärakennuksessa ja tunnelmallisissa luhtiaitoissa. Pihapiirissä on kyyttöjä sekä talon koira ja kukko kanoineen. Meistä pitää huolen upeaa kasvisruokaa kokkaileva emäntä Marianne ja isäntä Joona. Uni on metsän sylissä iltasaunan jälkeen sikeää.

KULKUYHTEYDET
Kolille pääset Stadista junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille – voimme myös setviä kimppakyytejä Joensuun päästä sekä tässä eventissä kannattaa huudella kimppakyytejä! Mahdollisuus myös kimppataksiin Joensuusta Kolille. Bussejakin kulkee, mutta ei ihan kylälle asti. (Haku bussitolpalta onnistuu kun sovitaan).

ILMOITTAUDU viim. 1.3.2020: merimort@gmail.com
Ohjelmamme alkaa torstaina 4.6. Klo 18:00
ja päättyy sunnuntaina 7.6. Klo 13 lounasbrunssin jälkeen. Sunnuntaina voi lähteä vielä pienissä ryhmissä patikoimaan, retkille tms. riippuen ihmisten lähtöaikatauluista ♥

Tervetuloa tanssimaan vapaasti oman sielun rytmillä, vahvistamaan luontoyhteyttä, syömään herkullisesti ja terveellisesti, lepäämään Kolin maisemissa, saunomaan löylyn henkeä kunnioittaen, kokoontumaan piirissä nuotion äärellä, hiljentymään ja laulamaan, herättämään luontosi.

Oma Voima -retriitti on transsitanssi- ja luontoyhteysviikonloppu, jonka vietämme Pohjois-Karjalassa, Kolin maisemissa, metsän sylissä. Retriitti on avoin kaikille ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Transsitanssi on kokemus muuntumisesta ja yhteydestä. Rummun ja laulun tai luonnon äänien kannustamana voimme löytää luontomme jokaisessa liikkeessä, jokaisessa hengenvedossa. Transsitanssi on voimakas kutsu palata kotiin – löytää luontomme ihmeellisestä ihmiskehosta.

Transsitanssin kautta pääsemme kokemaan luonnon parantavaa viisautta. Henkilökohtaisen prosessin käynnistyessä keho avautuu, oppii päästämään irti ja löytää reitin luovuuden lähteille. Energian virratessa kehomme lävitse saamme rohkeutta kokea ja nähdä sisäisen maailmamme todellisuutta. Tietoisuus kehosta, mielestä ja tunteista kietoutuvat transsitanssissa ajattomaan tilaan, jossa sielulla on lupa ilmentää itseään vapaasti. Harjoittamme myös erilaisia luontoyhteysmenetelmiä ja teemme retken Kolin huipuille.

Olemme mahdollisimman paljon ulkona, joten sopivat vaatteet kannattaa ottaa mukaan.

OPETTAJA
Retriitin opettaja on Gabriela Ariana, chileläissyntyinen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Taiteilija tanssin, musiikin, kuvien ja käsityön kautta. Koulutettu kehoterapeutti, joogaopettaja ja lapsuudesta saakka perinteen kantajaksi ja välittäjäksi sekä myös Suomessa vuodesta 2012 kouluttautunut Kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettajaksi Johannes Setälän keskuksessa (Centre for Finno-Ugric and Arctic Shamanism).
Lisätiedot Juurakon Voimasta:
https://juurakonvoima.com
Lisätiedot Gabrielasta:
https://juurakonvoima.com/gabriela-ariana/

HINTA
Retriitti maksaa 165€. Ilmoittaudu Oma Voima-retriittille Juurakon Voiman Holvi-verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen on sitova.
Kurssin aikana voit majoittua ihanassa Kolin Keitaan majatalossa, jossa lisäksi tarjolla terveellistä ja maukasta kasvisruokaa. Majoitus ja ruoat perjantaista sunnuntaihin 150€, jonka voit maksaa paikan päällä saapuessa.

OHJELMA
Perjantai
16:30 Tulo
17:00 Aloitusseremonia
18:00 Päivällinen
19:00 Transsitanssi- ja luontoyhteyssessio (pehmeä alku)
21:00 Iltateetä, Pyhän tulen piiri.

Lauantai
9:00 Aamupala
10:00 Transsitanssi- ja luontoyhteyssessio
12:00 Lounas ja vapaa-aikaa
14:00 Retki Kolin huipuille
17:00 Päivällinen ja vapaa-aikaa
18:30 Oman voiman rituaali
20:00 Sauna ja rumpumeditaatio

Sunnuntai
9:00 Aamupala
10:00 Transsitanssi- ja luontoyhteyssessio
12:00 Lounas
13:00 Piirityöskentely transsitanssin merkeissä
14:00 Jakaminen ja loppuseremonia
16:00 Lähtö kotiin

Tule kokemaan metsän taika ja oman kehon sisäinen viisaus keskikesän Kolilla! Tällä joogaa ja vapaata liikettä yhdistävällä naisten retriitillä aistimme pehmeitä, avaavia hengityksiä, kissamaista kehon liikehdintää, astumme metsäpoluille aistimaan metsän väen läsnäolon sekä koemme Kolin ikiaikaisten kallioiden voiman, annamme kehomme kokea sekä hiljaisuuden että rummutuksen rytmin sekä jaamme tarinoita saunassa siskojen kera ja nukumme vanhojen rakennusten sylissä luonnon hiljaisuudessa.

Aamupäivät on pyhitetty hengitykselle ja joogaharjoitukselle, iltapäivällä teemme retkiä lähiympäristöön sekä antaudumme vapaalle liikkeelle.
Ryhmä tulee olemaan pieni (max 15 henkilöä), joten tästä tulee upea, intiimi siskojen kohtaaminen. Ensi kesän teemana retriitillä on suomalaisissa juurissamme elävä väkevä naisen voima.

OHJAAJAT
Aamupäivien jooga- ja hengitysosuuksien ohjaajana toimii sertifioitu vijnanajoogaopettaja sekä kulttuuriantropologi, Crista Soskolne. Aamun harjoituksissa solahdamme kehon hiljaiseen läsnäoloon, jolloin sisäinen maailmamme alkaa kertoa meille omaa herkkää tarinaansa: mitkä ovat todelliset toiveet, tarpeet ja unelmamme? Harjoituksissa yhdistämme pysähtymisen, odottamisen, hengittämisen ja liikeen. Meditatiivisessa liikkeessä, jossa etenemme hengityksen siivittämänä painonsiirtojen kautta alamme hahmottaa itsemme hengittävänä olentona osana tilaa. Harjoituksissa lisäämme kehotietoisuuttamme mm. syventämällä kykyämme aistia. Osa aamuharjoituksista tehdään sään salliessa lähimetsässä. Crista kirjoittaa tällä hetkellä esikoistietoteostaan Vitun voima, joka käsittelee naiseuden voiman juuria kansanperinteessämme. Crista on kotoisin Pielisen toiselta puolen, vastapäätä Kolia.

Vapaan liikkeen sessiot ohjaa somaattisten menetelmien ohjaaja ja hathajoogaohjaaja Marianne Ruhanen, joka on myös Kolin Keitaan emäntä. Somaattisten harjoitusten ja vapaan liikkeen avulla tutustumme kehomme monikerroksisuuteen ja liikkumisen mahdollisuuksiin syventäen samalla kehotietoisuuttamme. Annat mahdollisuuden antautua kehosi viisaudelle, sallit itsesi antautua kuuntelevalle kosketukselle ja uskallat tulla nähdyksi muiden osallistujien todistavan läsnäolon kautta. Kosketus ja liike on väylä päästä oman sisäisen luontomme äärelle. Säiden salliessa osa vapaan liikkeen sessioissa tapahtuu ulkona luonnossa, metsässä tai rannalla.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN
Ohjelman hinta/varausmaksu: 159€ sisältää kaiken ohjelman. Kun varaat paikkasi holvissa ja maksat varausmaksun, on se samalla koko ohjelman maksu. Majoitus ja ruokailu yhteensä 225€, maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.
Ilmoittaudu viim. 1.3.2020: crista.soskolne@gmail.com

MAJOITUS
Kolin keitaalla, Mattilan tilalla, keskellä Kolin kansallispuistoa.
Majoitumme tunnelmaa huokuvissa hirsisessä päärakennuksessa ja luhtiaitoissa. Pihapiirissä on kukkoja, kanoja, kyyttöjä sekä Kiti-koira. Meistä pitävät huolen ihana kasvisruokia kokkaileva isäntäpari, Joona & Marianne.
Kolille pääset Helsingistä junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille. Voimme myös selvitellä kimppakyytejä Joensuusta, kunhan osallistujat selviävät 🙂

NAISTEN MAAGINEN SYYSKUUN JOOGARETRIITTI KOLILLA 4.–6.9.2020
Villiä vapautta ja yhteyttä kehoon & hoivaa sielulle upeissa maisemissa

Syvennä elämän maagisuutta syyskuun raikkaudessa. Viikonloppu pienen ryhmän kanssa luonnon helmassa on ravitseva kaikilla tasoilla. Tule nauttimaan syksyä kohti kääntyvän kansallispuiston lumoavasta kauneudesta! Kolin maisemat, heimokallioiden voima ja ripaus taikaa…Tule yksin tai ystävän kanssa tuntemaan sisarellista naisenergiaa ja tutustumaan omaan villiin, kehosta nousevaan voimaasi.

Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, joogaten, vapaasti tanssien, meditoiden, sekä puhdistuen saunomalla. Käymme Kolilla voimapaikoilla ja teemme retkiä pyhiin luontopaikkoihin ja rummuttelemme ikiaikaisilla kallioilla. Naisten piirissä syntyy ajatuksia ja oivalluksia.

OHJAAJA
Ohjaajana Itä-Suomesta kotoisin oleva, kokenut, intuitiivinen ja iloinen joogaope/kuvittaja/kirjailija Meri Mort. Lue lisää merimort.com

MAJOITUS JA KULKUYHTEYDET
Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla Kolin kansallispuistossa, Ukko-Kolin kupeessa. Majoitumme hirsisessä päärakennuksessa ja tunnelmallisissa luhtiaitoissa. Pihapiirissä on talon koira ja kukko kanoineen. Meistä pitää huolen upeaa kasvisruokaa kokkaileva emäntä Marianne ja isäntä Joona. Uni on metsän sylissä iltasaunan jälkeen sikeää.

Kolille pääset Stadista junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille – voimme myös setviä kimppakyytejä Joensuun päästä sekä tässä eventissä kannattaa huudella kimppakyytejä! Mahdollisuus myös kimppataksiin Joensuusta Kolille. Bussejakin kulkee, mutta ei ihan kylälle asti. (Haku bussitolpalta onnistuu kun sovitaan).

HINTA
* 210 € Kolin Keitaalle sis. täyden ylläpidon herkkukasvisruoilla & saunat, , yhteismajoituksen perinteisissä ja supersöpöissä rakennuksissa
* 119 € ohjaajalle, joka sisältää harjoitukset.
Hinnaksi muodostuu siis yhteensä 329€

ILMOITTAUTUMINEN: merimort@gmail.com

Ohjelmamme alkaa perjantaina 4.9. Klo 17:00
ja päättyy sunnuntaina 6.9. Klo 13 lounasbrunssin jälkeen. Sunnuntaina voi lähteä vielä pienissä ryhmissä patikoimaan, retkille tms. riippuen ihmisten lähtöaikatauluista ♥

Juurakon Voiman Voimapiiri-koulutus on suunniteltu vastaanottamaan kasvavaa tarvetta ja kutsumusta, jota monet naiset kokevat nykyään. Koulutuksessa saat työkaluja ja kokemusta siitä, miten voit auttaa, tukea ja kannustaa toisia naisia ja näin luoda yhdessä selkeää ja suoraa toimintaa ihmisten ja luonnon selviytymisen ja voimaantumisen kannalta. Koulutukseen olet tervetullut myös, jos haluat syventää ymmärrystä itsestäsi naisena, vaikka et olisi tällä hetkellä kiinnostunut pitämään voimapiirejä muille naisille. Ehkä sinulla on tytär, kummityttö, tai olet koulun opettaja ja haluaisit tarjota heille erilaisen, kannustavamman ja voimaannuttavamman kasvatuksen naisena olemisesta sekä luonnosta.

Koulutus koostuu yhdestä kolmen päivän retriitistä Kolin maisemissa ja viidestä viikonlopputapaamisesta Nuuksiossa, yhteensä 120 tuntia lähiopetusta. Lisäksi harjoittelujakso ja lopputyö, mikäli haluat alkaa pitämään voimapiirejä. Jokaisessa tapaamisessa käymme läpi kyseisen siirtymävaiheen merkitystä naisen elämässä ja sen yhteyttä luonnon sykleihin. Me opimme perinteisen piirityöskentelyn perusteet sekä rummun, laulun ja rituaalityöskentelyn perusteita. Käytämme erilaisia menetelmiä kuten transsitanssi, rumpumeditaatio, liike-hengitysharjoitteita ja ”hands-on” harjoitteita (hieronta, energiahoito) sekä luontoyhteysmenetelmiä. Työskentelemme intensiivisesti naisten piirissä, mikä tarkoittaa sitä, että työskentelemme itseämme ja muita varten, tuemme ja kannustamme toisiamme. Olemme tekemisissä koko koulutuksen ajan vahvasti sekä feminiinisen että maskuliinisen energian kanssa niin kuin ne luonnossa ilmenevät.

Tämä koulutus on jokaiselle osallistujalle oma matka luonnon syklien ja naisen voiman äärelle.

Kokoontumiset:
18-20.9.2020 paikka: Kolin keidas
http://kolinkeidas.com
Ja:
28-29.11.2020
19-20.12.2020
6-7.2.2021
27-28.3.2021
17-18.4.2021
Paikka: Nuuksion Taika
https://www.nuuksiontaika.fi

Lue lisää koulutuksesta täältä.