Jooga ja rentoutus

Lempeä hathajooga

Hathajooga on lempeä ja rauhallinen joogamuoto, joka sopii kaikentasoisille ja -ikäisille. Harjoitus koostuu joogan perusliikkeistä eli asanoista ja sen myötä mieli rauhoittuu, keskittymiskyky paranee ja keho vahvistuu. Tunnilla keskitymme myös luonnollisen hengityksen syventämiseen ja keho-mieli-yhteyden vahvistamiseen. Tällä tunnilla et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta eikä sinun tarvitse olla notkea. Tunnin lopuksi rentoutus. Varusteet: joustavat vaatteet ja vesipullo.

Kesto: 1 h. Hinta: 15€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 3 hlö.
Ohjaajana toimii emäntä Marianne Ruhanen, joka on kokonaisvaltainen joogaohjaaja, rentoutusohjaaja sekä somaattisten menetelmien ohjaaja.

Saunajooga

Saunajoogassa tehdään joogaan perustuvia lempeitä venytyksiä, niin istuen kuin seisten, nauttien samalla saunan lämmön parantavasta vaikutuksesta, elävän tulen rauhoittavasta äänestä sekä aromaterapeuttisten öljyjen tuoksusta. Lämpö rentouttaa lihaksia  ja kiihdyttää aineenvaihduntaa ja samalla sekä mieli että keho voivat rentoutua. Saunan lämpötila on mieto, noin 50 astetta. Tunnin lopuksi tilan emäntä valmistaa osallistujille rentouttavan jalkakylvyn tilan villiyrteistä ja/ tai luonnonkukista. Saunajooga pidetään Mattilan perinteisessä puulämmitteisessä pihasaunassa. Täydellinen tapa rentoutua hiihtolenkin tai retkeilyn päätteeksi! Varusteet: uimapuku, pyyhe ja juomapullo.

Kesto 1h. Hinta 20€/ hlö, ryhmäkoko 3-5 hlö.
Ohjaajana toimii emäntä Marianne Ruhanen, joka on kokonaisvaltainen joogaohjaaja, rentoutusohjaaja sekä somaattisten menetelmien ohjaaja.

Metsäjooga

Luonnossa on helppo rauhoittua aistimaan sisäistä oloa ja antaa hetki itselle. Metsäjoogassa teemme lyhyen kierroksen Kolin huipuilla pysähtyen välillä miellyttävään venytykseen puun juurelle tai kallioseinämän vierelle. Lopuksi suuntaamme Paha-Kolin taakse, jossa teemme hathajoogaan perustuvan pehmeän harjoituksen nauttien samalla Pieliseltä kantautuvasta tuulen vireestä, lintujen laulusta ja metsän tuoksusta. Metsäjoogassa keskitymme myös oman luonnollisen hengityksen syventämiseen ja keho-mieli-yhteyden vahvistamiseen. Retken lopuksi rentoutus. Varusteet: lämpimät ja joustavat vaatteet sekä vesipullo. Aurinkoisella säällä varaudu suojautumaan paahteelta.

Kesto: n. 90 min. Hinta: 25€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 3 hlö.
Ohjaajana toimii emäntä Marianne Ruhanen, joka on kokonaisvaltainen joogaohjaaja, rentoutusohjaaja sekä somaattisten menetelmien ohjaaja.

Rumpurentoutus

Ohjatulla rentoutustunnilla lämmittelemme kehon pehmeästi muutamilla yksinkertaisilla liikkeillä ja venytyksillä. Tämän jälkeen teemme kokonaisvaltaisen kehorentoutuksen ja ohjatun mielikuvamatkan. Rentoutuksessa ohjaaja voi myös käyttää kosketusta rentoutumisen tukena. Rentoutustunnin lopuksi pääset nauttimaan rummun värähtelystä rumpurentoutuksen muodossa.

Kesto n. 45 min. Hinta: 15€/ hlö, vähimmäisosallistujamäärä 3 hlö.
Ohjaajana toimii emäntä Marianne Ruhanen, joka on kokonaisvaltainen joogaohjaaja sekä somaattisten menetelmien ohjaaja. Tällä hetkellä hän opiskelee rentoutusohjaajaksi.