JOOGA JA KEHONHUOLTO

♦♦♦

Saunajooga

Saunajoogassa tehdään joogaan perustuvia lempeitä asanoita ja venytyksiä, niin istuen kuin seisten, nauttien samalla saunan lämmön parantavasta vaikutuksesta. Lämpö rentouttaa lihaksia ja samalla sekä mieli että keho voivat rentoutua. Tunnin lopuksi rentouttava jalkakylpy Mattilan tilan omista yrteistä. Saunajooga pidetään Mattilan perinteisessä puulämmitteisessä pihasaunassa.

Kesto 1h. Hinta 20€/ hlö, max. ryhmäkoko 5 hlö.

 ♦♦♦

Lempeä hathajooga

Hathajooga on lempeä ja rauhallinen joogamuoto, joka sopii kaikentasoisille ja -ikäisille. Harjoitus koostuu joogan perusliikkeistä eli asanoista ja sen myötä mieli rauhoittuu, keskittymiskyky paranee ja keho vahvistuu. Tunnilla keskitymme myös luonnollisen hengityksen syventämiseen ja keho-mieli-yhteyden vahvistamiseen. Tunnin lopuksi rentoutus. Varusteet: oma joogamatto ja vesipullo.

Kesto: 75 min. Hinta: 22€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

♦♦♦

Metsäjooga

Metsässä mieli rauhoittuu: siellä on helppo virittäytyä samalle taajuudelle luonnon kanssa ja aistia samalla oma sisäinen rauha ja levollisuus. Metsäjoogassa teemme helppoja hathaan perustuvia jooga-asanoita niin istuen kuin seisten yhdessä hengitysharjoitusten kanssa. Harjoituksen kesto n. 45 min, lopuksi rumpu- tai äänimaljarentoutus. Varusteet: oma joogamatto ja vesipullo.

Kesto: 60 min. Hinta 20€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

♦♦♦

Shindo-venyttely

Shindo on japanilainen rentoutus- ja venyttelytekniikka. Shindo-venytykset kohdistuvat mm. kehon energiaratoihin eli meridiaaneihin tasapainottaen niitä. Samalla shindo-venytykset rentouttavat tyypillisiä kehon jännitysalueita kuten alaselkää, hartiaseutua ja jalkoja. Venytykset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Venytyksessä otetaan hengitys tietoisesti mukaan ja liikkeen annetaan vaikuttaa itse kullekin sopivan ajan, kuitenkin itseä sopivasti haastaen.

Harjoitus aloitetaan kehoa lämmittävillä liikkeillä.

Kesto n. 1h. Hinta 20 €/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

♦♦♦

 Viisi Tiibetiläistä riittiä

Viisi tiibetiläistä joogaliikettä on yksinkertainen mutta tehokas joogaohjelma. Se soveltuu lähes kaikille ja sitä on helppo muokata tarvittaessa helpommaksi.

Nämä tuhansia vuosia vanhat Tiibetin buddhalaismunkkien kehittämät riitit ovat sarja fyysisiä harjoituksia, jotka avaavat ja tasaavat energian virtaamista kehon energiakeskuksissa eli chakroissa. Kun energiakeskukset toimivat moitteettomasti, myös mieli ja keho ovat tasapainossa. Harjoitukset virkistävät hermojen, rauhasten ja sisäelinten toimintaa: tuloksena on virkeä ja voimakas olo.

Kesto: n. 45 min. Hinta: 20 € / hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.