AKTIVITEETIT

Kaipaatko hiljentymistä ja rauhoittumista luonnon keskellä tai loman ohessa? Tarviiko kehosi helliviä hoitoja tai pehmittävää liikuntaa? Etsitkö työyhteisöllenne rentouttavaa tyhy-päivän ohjelmaa? Tarjoamme opastettuja retkiä ja hyvinvointipalveluja niin pienille kuin isommille ryhmille.

divider-01

Järjestämme tilauksesta opastettuja luontoretkiä sekä elämyksellisiä hetkiä luonnossa kaikenikäisille niin talvi- kuin kesäaikaan. Tarjoamme seuraavia ohjelmapalveluita:

OPASTETUT RETKET

♦♦♦

Tarinoiden Koli

img_1215-2

Tällä opastetulla kierroksella pääset tutustumaan Kolin huippuihin Ukko-Koliin, Akka-Koliin ja Paha-Koliin sekä niiden luonteenomaisiin piirteisiin. Tarinoiden ja mielenkiintoisten yksityiskohtien kautta huiput ja niiden omaleimaisuus sekä Kolin historia avautuvat matkalaisille uudella tavalla.

Kesto n. 1 h. Hinta 20€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

HYVINVOINTI

♦♦♦

Savusaunalla tunnelmoiden

KORVENKOTA 004

Koli Korvenkota sijaitsee aivan Pirunkirkon kupeessa, Pielisen rannalla. Vietä tunnelmallinen ilta savusaunassa saunoen, Pielisen raikkaassa vedessä uiden ja kodan lämmössä grillaten ja tunnelmoiden. Mahdollisuus Keitaan maukkaaseen kota-illallisen lisämaksusta.

Hinnat alkaen (ryhmäkoko 4-12 hlö):
Savusauna + kota 150€/ ilta
Hinta sisältää saunan ja kodan lämmityksen sekä nokipannukahvit kodassa.

♦♦♦

Saunajooga

img_5735

Saunajoogassa tehdään joogaan perustuvia lempeitä asanoita ja venytyksiä, niin istuen kuin seisten, nauttien samalla saunan lämmön parantavasta vaikutuksesta. Lämpö rentouttaa lihaksia ja samalla sekä mieli että keho voivat rentoutua. Tunnin lopuksi rentouttava jalkakylpy Mattilan tilan omista yrteistä.

Kesto 1h. Hinta 20€/ hlö, max. ryhmäkoko 5 hlö.

 ♦♦♦

Metsäjooga

Metsässä mieli rauhoittuu: siellä on helppo virittäytyä samalle taajuudelle luonnon kanssa ja aistia samalla oma sisäinen rauha ja levollisuus. Metsäjoogassa teemme hengitysharjoituksia ja helppoja jooga-asanoita niin istuen kuin seisten, tukeutuen tarvittaessa ympärillä oleviin puihin. Harjoituksen kesto n. 45 min, lopuksi rumpu- tai äänimaljarentoutus.

Kesto: 60 min. Hinta 20€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

♦♦♦

Shindo-venyttely

Shindo on japanilainen rentoutus- ja venyttelytekniikka. Shindo-venytykset kohdistuvat mm. kehon energiaratoihin eli meridiaaneihin tasapainottaen niitä. Samalla shindo-venytykset rentouttavat tyypillisiä kehon jännitysalueita kuten alaselkää, hartiaseutua ja jalkoja. Venytykset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Venytyksessä otetaan hengitys tietoisesti mukaan ja liikkeen annetaan vaikuttaa itse kullekin sopivan ajan, kuitenkin itseä sopivasti haastaen.

Harjoitus aloitetaan kehoa lämmittävillä liikkeillä.

Kesto n. 1h. Hinta 20 €/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

♦♦♦

 Viisi Tiibetiläistä riittiä

Viisi tiibetiläistä joogaliikettä on yksinkertainen mutta tehokas joogaohjelma. Se soveltuu lähes kaikille ja sitä on helppo muokata tarvittaessa helpommaksi.

Nämä tuhansia vuosia vanhat Tiibetin buddhalaismunkkien kehittämät riitit ovat sarja fyysisiä harjoituksia, jotka avaavat ja tasaavat energian virtaamista kehon energiakeskuksissa eli chakroissa. Kun energiakeskukset toimivat moitteettomasti, myös mieli ja keho ovat tasapainossa. Harjoitukset virkistävät hermojen, rauhasten ja sisäelinten toimintaa: tuloksena on virkeä ja voimakas olo.

Kesto: n. 45 min. Hinta: 20 € / hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 2 hlö.

 ♦♦♦

Egyptiläinen Tarot-tulkinta

Tarot-kortit ovat kiehtoneet mysteereiden tutkijoita kautta aikain. Nykypäivänä tunnetun tarotin historia jäljitetään keski-ajalle, jolloin se ilmestyi Eurooppaan hovipeliksi – lähinnä viihteeksi ja uhkapeliksi. Tarot on kuitenkin peräisin jo paljon varhaisemmalta ajalta, nimittäin muinaisesta Egyptistä.

Alkuperäiseen Tarot-tulkintaan kuuluu 22 symbolia. Näitä 22 symbolia kutsutaan nimellä Suuret Salaisuudet (Major Arcana). Egyptiläinen Tarot jakaa nämä symbolit kolmeen osaan; mielen kokemuksiin, kehon kokemuksiin ja hengen kokemuksiin.  Tarot-tulkinta auttaa kuulijaa ymmärtämään hänen tämänhetkistä elämäntilannettaan ja saamaan vahvistusta moniin mieltä epäilyttäviin haasteisiin.

Kesto 30min-1,5h (riippuen tulkittavan omasta aktiivisuudesta)

Hinta: 25 €

Tulkinnan suorittaja: Mattilan Isäntä; Joona Sarisalmi

 

TALVI

img_3648

Talviaikaan Kolin ladut lähtevät n. 500 metrin päästä Mattilan tilalta. Kolin tarkan latukartan löydät täältä. Kevättalvella Kolilla on myös kaksi hiihtotapahtumaa, Maisemahiihto ja Ahman hiihto. Maisemahiihdon aikaan latu kulkee Mattilan pihan poikki. Mattilan pihapiirissä on myös lasten turvallista laskea mäkeä.

 divider-01

Kuvat:
Joona Sarisalmi
Jehki Potkonen
Asko Kuittinen
Jarno Artika