AJANKOHTAISET KURSSIT

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kurssipäiviä ja -viikonloppuja. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset kurssitiedot. Tervetuloa mukaan kursseille!

HYVINVOINTIVIIKKO (lisätietoa tulossa myöhemmin):
Saippuanvalmistuskurssi 7.9. klo 17.30-20.30
Hoitavat yrttisalvat ja -voiteet 8.9. klo 10-13
Intuitiivinen yhteys kasveihin 8.9. klo 14-16.30

Maaginen syyskuun joogaretriitti Meri Mortin kanssa 21.-23.9. TÄYNNÄ 

Oman elämäni shamaani – metsien ystävät 28.-30.9.

Vedic Art -kurssiviikonloppu 14.-15.9.

KUKKATERAPIAKURSSI 15.7. klo 10-16.50

Kukkaterapia on lempeä, mutta samalla voimallinen hoitomuoto ja jokaisella on mahdollisuus valmistaa kukkaterapeuttisia uutteita omaan käyttöönsä. Kurssilla opettelemme kukkauutteiden valmistusmenetelmän, ja pääset valmistamaan oman uutteen. Ennenkaikkea opit kommunikoimaan kasvien kanssa ja lukemaan niiden välittämää energiaa. Meillä kaikilla on luontainen kyky vastaanottaa tietoa elävästä maailmasta ympärillämme ja kurssilla opettelemme olemaan avoimempia tälle informaatiolle. Käymme läpi harjoituksia joilla vahvistamme sisäistä parantajaamme ja intuitiivista puoltamme. Löydät uudelleen syvän yhteyden elävään elinympäristöösi, ja opit valmistamaan energeettistä lääkettä kukista. Kurssi sopii kaikille, sinulla ei tarvitse olla mitään pohjakoulutusta.

Kurssin ohjaajana toimii herbalisti ja intuitiivinen kasvilääkitsijä Jenni Örn. Sitovat ilmottautumiset sähköpostiin jenniorn@gmail.com.

Kurssimaksu 80e/ hlö (sis lounas). Kurssi toteutetaan pääasiassa ulkona, Kolin Keitaan pihapiirissä. Ota mukaan muistiinpanovälineet sekä halutessasi istuma-alusta.

KEHONI ON RUNONI –
Liikkeellisen kirjoittamisen ja kehotietoisuuden kurssi
11.-12.8.2018

Tahtoisitko kokea, millaista runoutta liike saa aikaan ja millaista liikettä runous ruokkii? Kehoni on runoni -kurssi vie tutkimusmatkalle kirjoituksen ja kehotyöskentelyn äärelle.

Viikonlopun aikana herätämme kirjoittavan kehomme eloon kokonaisvaltaisesti: käytämme kokemuksellista anatomiaa laajentamaan tietoisuuttamme liikkuvuudestamme kirjoittajana ja yhdistämme luovan kirjoittamisen harjoituksia liikeimprovisaatioon ja kontaktiharjotteisiin sekä erilaisiin mielikuva- ja aistiharjoitteisiin.

Kurssin lähestymistavat perustuvat somaattisiin ja meditatiivisiin työtapoihin perustanaan hengitys, kosketus, liike ja kirjoittaminen – leikkisyyttä unohtamatta. Työskentelemme yksilö-, pari- ja ryhmätehtävien parissa. Kurssille ei tarvitse tulla valmiiden tekstien kanssa, vaan työstettävä materiaali syntyy yhteisestä tutkimusmatkasta.

Kurssille osallistumiseen riittää uteliaisuus sanan ja liikkeen leikkiin sekä kollektiiviseen työskentelyyn. Aiempaa osaamista kehotyöskentelystä tai kirjoittamisesta ei tarvita.

OHJAAJA:
Ohjaajana toimii Anni Pellikka, joka on taustaltaan somaattisten liikemenetelmien ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Annilla on vuosien kokemus liikkeellisten ja taiteellisten prosessien ohjaamisesta niin Suomessa, Norjassa, Espanjassa, Portugalissa kuin Intiassakin. Kehoni on runoni -konsepti on kehitelty yhteistyössä sanataiteilija Veera Koivaaran, Nuoren Voiman Liiton ja Teatterikorkeakoulun kanssa.

AIKA JA PAIKKA:
11.-12.8.2018
LA klo 10-18
SU klo 9-14

HINTA: 205€ sis. ohjauksen, majoituksen, lakanat, ruokailut ja saunan (opiskelijat/ työttömät/ eläkeläiset -10%)
EARLY BIRD: 180€, voimassa 30.6. saakka

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumiset 20.7. mennessä mailitse osoitteeseen kolinkeidas@gmail.com

VEDIC ART -KURSSI 14.-15.9.

Vedic art kurssille tullessasi sinun ei tarvitse osata mitään taiteiluun liittyvää. Kurssilla etsitään luovuutta meistä itsestämme, meille itsellemme lempeästi edeten taiteen 17 prinsiipin mukaisesti. Se on prosessi, joka avautuu parhaiten kokemuksen kautta, ei niinkään selittämällä. Pyrimme vapautumaan mielen asettamista rajoituksista ja löytämään sisältämme luovuuden lähteen. Töitä ei myöskään arvostella, koska kritiikki tappaa luovuuden.
Kurssille voit ottaa mukaan:
Lyijykynän, luonnoslehtiön, akryylivärit, siveltimiä, erikokoisia taulupohjia/akryylilehtiön, talouspaperia.
Mikäli et vielä tässä vaiheessa ole hankkinut omia tarvikkeita, kaikkea saa myös kurssilta lainaksi (materiaalimaksu 15€/2pv) ja taulupohjia voi ostaa.
AIKATAULU:
Pe-ilta klo 17-21
La-päivä klo 10-17
OHJAAJA:
Olen Niina Repokallio, vedic art ohjaaja Kuopiosta. Olen harrastanut ja elänyt vedic artia vuodesta 2008, ohjaajaksi valmistuin 2013. Matka on ollut värikäs, mielenkiintoinen ja hyvin antoisa. Olet lämpimästi tervetullut!
LISÄTIETOJA numerosta 0504357963/ Niina

MAAGINEN SYYSKUUN JOOGARETRIITTI MERI MORTIN KANSSA 21.-23.9. TÄYNNÄ!

Tervetuloa Kolille maagisen luonnon keskelle löytämään vapautta kehoon & ja syvyyttä elämään 21.–23.9.2018!

Rentoutusta mielelle ja herätystä sielulle! Viikonloppu pienen ryhmän kanssa luonnonhelmassa on ravitseva kaikilla tasoilla. Läsnäoloa ja luonnonkauneutta syksyn puhuttelevassa hämärässä! Kolin maisemat, heimokallioiden voima ja ripaus taikaa…Tule yksin tai ystävän kanssa kuulemaan metsän kutsu!

Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, joogaten, vapaasti tanssien, meditoiden, sekä puhdistuen saunomalla ja rummutellen. Opimme viikonlopun aikana mandaloista, ja teemme Healing Hands -mandalan. Käymme Kolilla voimapaikoilla, tehdään retki pyhään luontopaikkaan ja rummutellaan ikiaikaisilla kallioilla. Luonnon helmassa syntyy inspiraatiota ja oivalluksia.

Pääsemme nauttimaan upeaa rakkaudella valmistettua kasvisruokaa kausituotteista. Puhdistava sauna iltaisin ja uni puurakennuksissa, metsän sylissä on sikeää.

Syksy tuo aivan omanlaisensa energian viikonloppuumme ja yhteinen aikamme toimiikin siirtymätasauksena kesän ja talven välillä.

* – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * –

Ohjaajana Itä-Suomesta kotoisin oleva, kokenut, intuitiivinen ja luova Meri Mort.

Majoittuminen:
Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla keskellä Kolin kansallispuistoa, Ukko-Kolin kupeessa. Majoitumme hirsisessä päärakennuksessa ja tunnelmallisissa luhtiaitoissa. Luonto on läsnä joka hetki. Pihapiirissä on eläimiä ja meistä pitää huolen isäntäväki Joona & Marianne.

Kolille pääset Stadista junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille – voimme myös setviä kimppakyytejä Joensuun päästä 🙂

Hinta: 299€. (hinta sis. täyden ylläpidon herkkukasvisruoilla & saunat, luontoretket, yhteismajoituksen perinteisissä ja supersöpöissä rakennuksissa + jooga/vapaa liike/hengitysharjoitukset)

ILMOITTAUDU viim. 1.8.2018: kolinkeidas@gmail.com

OMAN ELÄMÄNI SHAMAANI – METSIEN YSTÄVÄT
28.-30.9.

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI
* METSIEN HENGET * SHAMAANINSAUVAT * SEREMONIA * RUMPUMATKA

Tänä viikonloppuna johdattelemme shamanismin luovaan, inspiroivaan ja mystiseen maailmaan. Kolin lumoavat metsät kutsuvat meitä tutustumaan ystäviimme puunonkaloissa, sammalten päällä, lehtien varjossa, kiven kolossa, tai mistä heidät löydämme. Ikiaikaiset honkamme ja kuusemme kuiskivat korviimme, ja rentoudumme yhdessä unohtumattoman ruskan väreissä.

Mikäli olet uusi kulkija shamaanin tiellä, tämä viikonloppu tarjoaa sinulle turvallisen ja lempeän mahdollisuuden tutustua shamanistiseen maailmankatsomukseen, seremoniaan, parantamiseen, ja shamanistiseen työskentelyyn kokonaisuudessaan.

Mikäli olet jo tutkinut laajemmin syntyjä syviä shamaanin tielläsi, on tämä viikonloppu jälleen uusi mahdollisuus tutustua metsien henkiin tämän viikonlopun harjoittein, saada uusia matkakumppaneita, sekä rentoutua Kolin mahtavilla peruskallioilla. Suuntaamme yhdessä kohti yhä inspiroivempaa ja iloisempaa syysaikaa.

Erityisteemana viikonloppuna ovat shamaaninsauvat. Kurssin osallistujilla ei välttämättä tarvitse olla omaa sauvaa, mutta opit kurssin aikana näistä shamaanin työkaluista yhä enemmän. Mikäli sinulla on jo sauva, tämä on upea mahdollisuus voimaannuttaa ja käyttää sauvan parantavaa energiaa viikonlopun seremonioissa.

Näillä eväillä, Kolin Keitaan tunnelmallisissa ja rauhallisissa puitteissa, sekä mahtavan Kolin vanhoilla kallioilla, meidän on hyvä nauttia tämän syksyn ruskasta toistemme seurassa. Lämpimästi tervetuloa piiriin!

Kurssin opettaja:

Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista . Helena on 5-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla on ollut pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Helenan navigoi edelleen kahden kotipaikkansa, Joensuun ja Kööpenhaminan välillä, Kolin ollessa hänen sielunkotinsa.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, parantamisesta, shamanismista tai alkemiasta. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, mutta mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tämä kurssi voi tarjota virkistävän näkökulman ja uutta syventävää tietoa. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:
Kurssin hinta on 280 EUR sis. majoitus täyshoidolla jaetussa huoneessa, kurssin opetus ja sisältö. Opiskelijat ja työttömät hintaan 250 EUR.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Ohjelma:

Perjantai:

16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen
17.00 Tervetuliaisloitsut
18.30 Illallinen
19:30 Seremonia
21:30 Saunominen

Lauantai:
07.30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00 Tauko
15:00 Kahvi/tee tuokio
15:30 Kurssin ohjelma
17:30 Illallinen
18:30 Saunominen

Sunnuntai:
07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat
15:00- Kotiinlähtö