AJANKOHTAISET KURSSIT

Kurssikeskuksemme tarjoaa erilaisia kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä kurssipäiviä ja -viikonloppuja. Täältä löydät tulevan vuoden ajankohtaiset kurssitiedot. Tervetuloa mukaan kursseille!

SISÄISEN VOIMAN JOOGAVIIKONLOPPU 13.–15.10.2017 – muutamia paikkoja vapaana!

– Vapautta kehoon & ja hoivaa sielulle Meri Mortin kanssa luonnon keskellä –

Tervetuloa rentouttamaan mielesi ja herättämään sielusi. Viikonloppu pienen ryhmän kanssa luonnonhelmassa on ravitseva kaikilla tasoilla. Läsnäoloa ja luonnonkauneutta syksyn puhuttelevassa hämärässä! Kolin maisemat, ikiaikaisen kallion voima ja ripaus taikaa…Tule yksin tai ystävän kanssa!

Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, joogaten, vapaasti tanssien, meditoiden, sekä puhdistuen saunomalla ja rummutellen.

Majoittuminen:
Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla keskellä Kolin kansallispuistoa, Ukko-Kolin kupeessa. Majoitumme hirsisessä päärakennuksessa ja tunnelmallisissa luhtiaitoissa. Luonto on läsnä joka hetki. Pihapiirissä on eläimiä ja meistä pitää huolen kasvisruokaa kokkaileva isäntäväki Joona & Marianne.

Ohjaajana Itä-Suomesta kotoisin oleva, kokenut, intuitiivinen ja iloinen Meri Mort.

Kolille pääset Stadista junalla Joensuuhun + sieltä bussilla Kolille – voimme myös setviä kimppakyytejä Joensuun päästä 🙂

Hinta: EARLY BIRD ennen 15.6.2017 250€ ja sen jälkeen 280€. (hinta sis. täyden ylläpidon herkkukasvisruoilla & yhteismajoituksen perinteisissä rakennuksissa + harjoitukset)
ILMOITTAUDU viim. 1.9.2017: kolinkeidas@gmail.com

* – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * –
Ohjelma:

PERJANTAI 13.10.
17:30 Tervetuloa-ravitseva smoothie
18–20 Voimatanssi ja sydänpiiri
20:30 Iltapala
Rummuttelua ja meditaatio Kolin huipulla

LAUANTAI 14.10.
8:30 Aamusmoothie
9–10:30 Avaava aamujooga
11–12 Aamiaisbrunssi
13–16 Kierros Kolilla
16 Välipala
17–18:30 Pehmeä harjoitus
19 Päivällinen
20:30–21:30 Ohjattu iltameditaatio
22– Sauna

SUNNUNTAI 15.10.
8:30 Aamusmoothie
9–10:30 Aaltoileva kehomme-harjoitus
11–12 Aamiaisbrunssi
Mahdollisuus omatoimiseen kierrokseen (esim. Tarhapuron vesiputoukset & Pirunkirkko)

(Ohjelmaa fiksaillaan sään mukaan, muutokset ovat mahdollisuuksia)

ARI KUIVALAISEN RUMPUKURSSI 18.-19.10.2017

Oletko aina halunnut rakentaa itsellesi oman shamaanirummun? Siihen tarjoutuu mahdollisuus Ari Kuivalaisen johdolla lokakuussa, ennen Shamanismi ja Alkemia -kurssia. Kurssi on kaikille, joilla ei ole rumpua, tai mikäli haluat tehdä itsellesi uuden rummun. Ari Kuivalaisella on Healing Drum-yritys Lieksassa, ja hän opettaa korkealaatuisten shamaanirumpujen valmistusta. Rummun voi halutessaan värjätä Arin itsevalmistamilla luonnonväreillä. Kurssilla valmistamamme rummut ovat samasta porotokasta.

Kurssin hinta:
248 EUR sis. majoitus 1 vrk jaetussa huoneessa, kurssin sisältö ja tarvikkeet shamaanirumpuasi varten, ruokailut, saunominen.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu osoitteeseen contact@umaohealing.com

SHAMANISMI JA ALKEMIA 19.-22.10.2017

”Hän otti kiven ja se kertoi kyllä.
”Löydänkö aarteeni?” hän kysyi.

Opi kunnioittamaan ja seuraamaan enteitä,
Vanha kuningas oli sanonut.

Häntä ei odottanut outo maailma vaan uusi maailma.
Loppujen lopuksi hän ei ollut halunnutkaan muuta kuin tutustua uusiin seutuihin. Vaikka hän ei pääsisi koskaan pyramideille, hän olisi jo kulkenut kauemmaksi kuin kukaan hänen paimentuttavistaan.”
Paulo Coelho: Alkemisti

Kokoonnumme Kolilla lokakuun hämärtyvässä illassa, sytytämme tupaamme yhteisen pyhän valomme, otamme vastaan piirimme voiman, ja lepäämme alkemistin sielun ytimessä.

Tämä kutsuhuuto on lyhyt ja ytimekäs. Mikäli intuitiosi ja rohkeutesi, ja Kolin henki, kutsuu sinut tälle kurssille, tulee sisään tupamme ovesta. Opimme pyhästä vastavuoroisuuden periaatteesta, opimme noista maagisista pyramideista, kuuntelemme enteitä, ja valamme kultaa sieluissamme. Täällä ei tarvitse oppia mitään, mutta voit kokea sen.

Kurssin opettaja:
Kurssin opettajana toimii YTM, Hum. Kand. Helena Karhu, joka on perustanut Kööpenhaminaan shamanistis-alkemistisen studion Umao Healing & Artwork:n. Helena on kotoisin Joensuusta, mutta on työskennellyt viimeiset 11 vuotta Kööpenhaminassa. Helena on kahden pienen lapsen äiti, ja kansainvälisen työuransa jälkeen otti vastaan kutsumusammattinsa kansanparantajana ja shamanismin, alkemian, meditaation, ja parantamisen opettajana. Helena painottaa erityisesti shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Lisätietoja Helenasta: www.umaohealing.com

Kurssin pitopaikka:
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Kurssi sopii erityisesti, jos olet ottanut Helenan aiemman Oman Elämäni Shamaani: shamanismin perusteet kurssin. Kurssille voi kuitenkin ilmoittautua ilman tätä kurssikokemusta, sopien siitä yhdessä Helenan kanssa. Kaikilla kurssille osallistuvilla tulee olla omat shamaanirummut. Osallistujille, joilla ei ole omaa shamaanirumpua, tai jotka haluavat uuden rummun uuteen elämänvaiheeseen, suositellaan shamaanirummun valmistuskurssia edeltävinä päivinä 18.-19.10.

Hinta ja ilmoittautuminen:
Kurssin hinta on 348 EUR sis. Kurssin opetus ja sisältö, ja majoitus jaetussa huoneessa 3 vrk täysihoidolla, saunominen. Ruoat ovat kasvisruokia.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, sekä tiedot allergioista tms osoitteeseen contact@umaohealing.com Varausmaksu 174 EUR maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu suoritetaan paikanpäällä. Kurssille otetaan maks. 9 osallistujaa.

Alustava ohjelma:

To 19.10.:
16:30-17:30 osallistujien, jotka eivät ole rumpukurssilla, saapuminen
17:30 Illallinen
18:30 Seremonia

Pe 20.10.
07:30 Meditaatio
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
Tauko
Oma toiminen hiljentyminen ja kävely Kolin maastossa osana kurssin kokonaisuutta, jonka missio kerrotaan aamun seremonian aikana
17:30 Illallinen
18:30 Seremonia
Saunominen

La 21.10.
07:30 Meditaatio
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
Tauko
15:00 Kahvitus
15:30 Kurssin ohjelma
17:30 Illallinen
18:30 Seremonia
Saunominen

Su 22.10.
07:30 Meditaatio
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00 Lopetusseremonia
14:00 Kotiinlähtö / Vapaa-aikaa Kolilla

JOHDATUS SUOMALAIS-UGRILAISEEN SAMANISMIIN JA KALEVALAISEEN HENGENPERINTÖÖN 28.10. klo 11-17

Johannes Setälä -keskuksen johdantokurssi on käytännönläheinen johdatus suomalais-ugrilaisen samanismin ja kalevalaisen hengenperinnön syntyihin syvihin. Osallistujilla ei tarvitse olla syvempiä tietoja tai taitoja aiheesta, joten kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se toimii sanalla edellytyksenä Johannes Setälä -keskuksen muille kursseille.

TARKEMPI SISÄLTÖ
-Suomalais-ugrilaisuus / suomalais-ugrilainen samanismi / suomalainen ja saamelainen noitalaitos / suomalainen tietäjälaitos

-Onko mahdollista opettaa perinteistä samanismia? Samanismi versus ”samaanius” ja ”Luonnon Taju”

-Samanismin ydin: Luonto/ ihmisen kohtalonyhteys luonnon kanssa/ samanismi ekologisena eloonjäämisoppina/ tiedonhaku luonnosta

-Samanistinen maailmankuva suomalais- ugrilaisesta näkökulmasta

-Pyhän merkit kivessä / kalliomaalaukset / suomalaisten yhteisöllinen merkkikieli / karhu, hirvi, joutsen, käärme

-Suomalais-ugrilainen sielu-usko

-Suomalainen sielukäsitys (Löyly/ Henki/ Itse)

-Etävainajala / kuolema ja suomalais-ugrilainen samanismi

– Päivölä / Metsola / Pohjola

– Kipuvuori / Sammon akseli / Tuonen virta/ suomalainen samanistinen etymologia

-Suomalais-ugrilainen haltiasuhde

-Suomalais-ugrilainen samanismi parantajaperinteenä

-Suomalais-ugrilaisen samaanin sielunmatkat/ samaanin istunnot

-Arkaainen äänitekniikka (luonnonäänet/ kalevalainen vokaalilaulu)

-Tietäjälaitos/ kalevalainen hengenperintö/ samanistiset piirteet ja jäänteet

-Johdatus kannustyöskentelyyn

OPETTAJA:

Opettajana toimii FM, luonto- ja eräopas, kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja Kaarne Karjalainen. Kaarnen vuosia kestänyt ekologinen etsintä päättyi kotoperäiseen noitaperinteeseemme, jossa luonnollisuus, kehollisuus ja henkevyys lyövät iloisesti sormet sormien lomahan. Oppaan, opettajan ja perinteenkantajan työnsä ytimeen Kaarne nostaa aina vaan uudestaan Pohjolan luonnon kaikessa monimuotoisuudessaan. Synnynnäistä kielevyyttään kolilainen tasapainottaa laulamalla, ajoittaisia älyllisyyspuuskiaan puolestaan kehollisuudella: ”Sanojen tuolla puolen alkaa tapahtua.”

AIKATAULUT: Kurssi alkaa klo 11 ja päättyy klo 17 mennessä.

HINTA: 110e (sis. opetuksen, kasvislounaan sekä kannustuksen). Osallistujille lähetetään lasku sähköpostitse.

KURSSIPAIKKA:
Kolin kansallispuistossa, vaarakarjalaisen kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Kolin Keidas on tunnelmallinen kurssikeskus, joka sijaitsee Mattilan perinnetilalla. Mattilassa metsä tulee lähelle eikä minnekään ole pitkä matka. Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

KULKUYHTEYDET:

Kurssipaikka sijaitsee Kolin kansallispuistossa (Kolin Keidas // Ylä-Kolintie 12b, 83960 Koli). Joensuusta pääsee linja-autolla Ahmovaaraan, josta järjestämme tarvittaessa yhteiskyydityksen kurssipaikalle lauantaina.
Bussiyhteyksien tiedot löydät Matkahuollosta  sekä Joensuun seudun joukkoliikenteen sivuilta  Kolin alueella liikennöi myös Kimppataksi.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:
Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen johannes.setala.keskus@gmail.com

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14.10.2017 ilman kustannuksia,
– viimeistään 21.10.2017 50 € peruutusmaksua vastaan

21.10.2017 jälkeen ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.